Hocam 1 kaç ayarı bulamadım. 6400 yaptım, tRCDWR ayarını bulamadım, tRCDRD ayarını bulamadım, MCLK bulamadım, FCLK 2133 yaptım, UCLK bulamadım. Birkaç voltaj ayarını da bulamadım maalesef. O kadar anlamadığım için bilgisayardan kusura bakmayın, beceremedim açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 1 kaç ayarı bulamadım. 6400 yaptım, tRCDWR ayarını bulamadım, tRCDRD ayarını bulamadım, MCLK bulamadım, FCLK 2133 yaptım, UCLK bulamadım. Birkaç voltaj ayarını da bulamadım maalesef. O kadar anlamadığım için bilgisayardan kusura bakmayın, beceremedim açıkçası.

UCLK DIV1 Mode UCLK=MCLK olacak. FCLK 2133 kalması lazım 6400'de, 2:3 orandan dolayı daha iyi Latency veriyor. MSI'de Tweaker ya da Overlocking kısmında bu ayarların hepsi. EXPO açıp üzerine girmen lazım. ZenTimings'te de görünüyor zaten ilgili kısımlar. Alışık değilsen zorlanmış olman normal. WR-RD ayrımı için Nitro menüsünü bulman lazım önce. Oradan sonra Active SPD Timings kısmından dediğim şekilde Hex yazacaksın.

Tamam hocam, SS aldım. Sabah otobüsüm var, bayram dönüşü bakacağım. Teşekkür ederim tekrardan, gelip buraya yazarım. Çok sağ olun.

Ayhan hocam döndüm, verdiğiniz ayarları becerebildiğim kadar becerdim.
Mem VDD, Mem VDDQ 0 V gösteriyor.
TRCDWR ayarını bir türlü bulamadım, 16 yapmak için yapamadım. Son durum bu, dönüşünüzü bekliyorum.
@Ayhan Dönmez

görsel_2026-03-25_183024389.webp

aida64.webp

ayhan hocam döndüm verdiğiniz ayarları becerebildiğim kadar becerdim
mem vdd mem vddq 0 v gösteriyor
trcdwr ayarını bi türlü bulamadım 16 yapmak için yapamadım son durum bu dönüşünüzü bekliyorum
@Ayhan Dönmez

Eki Görüntüle 235521Eki Görüntüle 235522

Program okuyamıyor, yeni sürümü ileteceğim. Oradan görsel iletin. Voltaj kısımları yanlış olmasın, BIOS'tan ilgili kısımları görsel iletin. İnceleyelim.

Bu arada FPS drop vs. hiç olmadı, güzelce çalıştı. Oyunlarda rahat bir nefes alabildim. Yapmam gereken başka bir ayar var mı sizce yoksa bu bana yeterli mi?

1774470076244.webp

RTP ile teste alın, HWiNFO yalnızca sensörlerden takip sağlayın test anında. Oradan ilerleyelim.

Bu arada FPS drop vs. hiç olmadı, güzelce çalıştı. Oyunlarda rahat bir nefes alabildim. Yapmam gereken başka bir ayar var mı sizce yoksa bu bana yeterli mi?

Sonrasında var, testi geçerseniz eğer bakacağız.

https://drive.google.com/file/d/1E315QZQuoWWEE9EopvIaEvFfS6Z5Al58/view

Bu sürümden de iletin ekstra, en son sürüm bu olmalı.