sinababalik

Uzman
Bilgisayarda toplamda 3 adet SSD takılı ama boot seçeneğinde sadece Boot optionda 1 adet Windows boot manager gözüküyor. Diğer SSD'leri görmek için bir ayar mı açmam gerekiyor? Diğer SSD'ye Windows'u aktardım, onu kullanmak istiyorum.

@sinababalik, @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Boot kısmında EFI bölümünü görebilirsiniz, EFI yoksa listede SSD çıkmaz, disk yönetiminin görüntüsünü paylaşın kontrol edelim.

Boot kısmında EFI bölümünü görebilirsiniz, EFI yoksa listede SSD çıkmaz, disk yönetiminin görüntüsünü paylaşın kontrol edelim.

adsdasdasda.webp

Gördüğünüz üzere 1 tane EFI bölümü var o da disk 0 içinde başka EFI bölümü olmadığı için boot kısmında göremezsiniz.

Siz ne yapmaya çalıştığınızı açıklarsanız yardımcı olayım.

Gördüğünüz üzere 1 tane EFI bölümü var o da disk 0 içinde başka EFI bölümü olmadığı için boot kısmında göremezsiniz.

Siz ne yapmaya çalıştığınızı açıklarsanız yardımcı olayım.
Bu C sürücüsü sağlığı biraz sorunlu ve dün E diskine klonlama yaptım windowsu boot ayarından E olarak kullanmak istiyorum C diskini temizlemek istiyorum çalışana kadar çalışsın yani

Klonlama başarılı olmamış, zaten önceden format attığınızda sistemde 1'den fazla disk olduğu için boot bölümünü en üstteki diske yazmış.

Yani Windows C'de boot, bölümü D'de.
Klonlama yapsanız bile EFI bölümü yine başka diskte kalacak, sıfırdan format atma şansınız yok mu?

Klonlama başarılı bir şekilde gerçekleşir, zaten mevcut formatta sisteminizde 1'den fazla disk olduğu için önyükleme bölümü en üstteki diske yazılmıştır.

Yani Windows C'de boot, bölümü D'de.
Klonlama yapsanız bile EFI bölümü yine başka diskte kalacak, sıfırdan format atma işlemleri yok mu?
Sadece format ile mi çözebilirim :ağlamak:

Uzun yolu var ama uğraştırıcı olur, önce C'ye EFI bölümü oluşturacaksınız, sonra E'ye klonlama işlemi yapacaksınız.

Önemli bilgileriniz yoksa, disklerin hepsini sıfırlayıp, diğer iki diski çıkarıp format atarsanız tertemiz olur.

Uzun yolu var ama uğraştırıcı olur, önce C'ye EFI bölümü oluşturacaksınız, sonra E'ye klonlama işlemi yapacaksınız.

Önemli bilgileriniz yoksa, disklerin hepsini sıfırlayıp, diğer iki diski çıkarıp format atarsanız tertemiz olur.
Hocam "C'ye EFI bölümü oluşturacaksınız" bu kısmı nasıl yapıcam birde win11 nasıl yükleyeceğim var mı videolu anlatım vs