Evolusio

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Recep Baltaş'ın YouTube videosunda görerek hem Keenetic Hero hem de Huawei SFP aldım. ONT cihazım ise Nokia/Alcatel G-010G-R.
Telekom altyapısında TurkNet kullanmaktayım. Majdev'in OpenWrt yazılımını kullanmaktayım. Videoda gördüğüm tüm adımları eksiksiz bir şekilde yazıyorum ancak ISP bilgilerini kaydet dediğimde bağlantı kurulamıyor. Her türlü şeyi denedim ama bir türlü beceremedim. ONT cihazımda Active Software Version - Standby Software version olarak 2 sv mevcut. İkisini de denedim işe yaramadı. Ayrıca SFP default ayarlarda da fiber kablosu bağladıktan sonra Registration Status: 5 / true yazıyor ama hiçbir şekilde PPPoE bağlantı kurulamıyor. Yardım eder misiniz?

Dosya Ekleri

• PPPoE hatası.webp
    PPPoE hatası.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 142
  • ONT Bilgileri.webp
    ONT Bilgileri.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 102
  • SFP Ayar 1.webp
    SFP Ayar 1.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 96
  • SFP Ayar 2.webp
    SFP Ayar 2.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 96
  • SFP Görünüm.webp
    SFP Görünüm.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 112
Önceki routerınızda 35 miydi? Bunu sormamın sebebi TT'nin farklı VLAN ID'ler kullanması:

Evet, daha önce de 35 kullanıyordum. SFP bağlantısı yapmadan önce aktif kullanırken de 35 olarak kayıtlıydı zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
OMCID kısmına seri no girdim ama yine olmadı. Farklı VLAN ID'ler denedim yine olmadı. PPPoE bağlantı hatası veriyor sürekli. Arayüzde WAN/SFP portu bağlı olduğunu gösteren yeşil nokta var ama direkt SFP listesini göremedim.

Evet o sayfayı da buldum. SFP modül bağlı. Diğer değerleri de görebiliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_1441.webp
    IMG_1441.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 80
Omcıd kısmına seri no girdim ama yine olmadı. Farklı VLAN ID'ler denedim yine olmadı. PPPoE bağlantı hatası veriyor sürekli. Arayüzde WAN/SFP portu bağlı olduğunu gösteren yeşil nokta var ama direkt SFP listesini göremedim.

Evet o sayfayı da buldum. SFP modül bağlı. Diğer değerleri de görebiliyorum.

Merhaba.
Rehbere gore yaptiysan aşağıdaki bu iki komutu uygulamissindir ama yine de dener misin?

Kod:
interface 4 sfp rx-los ignore

system configuration save

Komutlari uygulayip SFP çıkarıp tekrar takar misin?

Tekrar yaptım ama olmadı. Bir tık ekstraya gidip SFP arayüzünden MAC bilgileriyle oynadım. Router arayüzünde SFP bağlı ve sinyal alıyor -daha önce de böyleydi- ancak SFP arayüzüne artık giremiyorum :) Sorun 1'di 2 oldu ve bu nasıl çözülür gram fikrim kalmadı.