KN-1012 router kullanıyorum, Huawei MA5671A SFP var majdev yazılımını kurdum ve ISP'nin verdiği ONT cihazının bilgilerini giriyorum (PMG1005-T20C) fakat registration status 2-3 arasında değişiyor
@Majdev@Recep Baltaş sizler de yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Şimdi SFP'yi yeniden flashledim hiçbir ayar yapmadım. Status'a baktığımda 5'di ve şu an internete erişebiliyorum. Acaba herhangi bir GPON SFP alsaydım direkt olur muydu? Neyse...
KN-1012 router kullanıyorum, Huawei MA5671a SFP var majdev yazılımını kurdum ve ISP'nin verdiği ONT cihazının bilgilerini giriyorum (PMG1005-T20C) fakat registration status 2-3 arasında değişiyor.
@Majdev@Recep Baltaş sizler de yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bir de belirtmemde fayda var SFP'ye ulaşamıyorum diye router gatewayi 127.0.0.1 yaptım sonra statik IP ayarladım ulaşayım diye bir de fw_setenv komutlarını girerken hata alıyorum büyük ihtimalle onun yüzünden oluyor.
Typically the first 4 characters of the GPON SN. diyor. Yani GPON seri numarasının genelde ilk 4 hanesi. Sizin GPON seri numarasının ilk dört hanesi ZYWN mi?
Bir de @Majdev başka bir konuda @mrtgld adlı arkadaşa girdiği sürüm kodunun hatalı olduğunu söyledi. Şimdi aynı sürüm kodunu siz girmeye çalışıp SFP'yi brick etmeye çalışıyorsunuz.
Typically the first 4 characters of the GPON SN. diyor. Yani GPON seri numarasının genelde ilk 4 hanesi. Sizin GPON seri numarasının ilk dört hanesi zywn mi?
Bir de @Majdev başka bir konuda @mrtgld adlı arkadaşa girdiği sürüm kodunun hatalı olduğunu söyledi. Şimdi aynı sürüm kodunu siz girmeye çalışıp SFP'yi brick etmeye çalışıyorsunuz.
Evet o ibareyi gördüm fakat GPON sn ilk 4 harfi 5A59 öyle olabileceğini zannetmiyorum. Bir de o konuyuda gördüm Majdev'in videosunda Firmware version ne ise onu yazın dediği için öyle yazdım ama kabul etmiyor tabii cihazdada brick söz konusu değil ayrıca tüm ayarları sıfırladım kodun "v5R021C10xxxx"'mi olması lazım Huawei ONT cihazım olmadığı için öyle yapmadım.
Evet o ibareyi gördüm fakat GPON sn ilk 4 harfi 5A59 öyle olabileceğini zannetmiyorum. Bir de o konuyuda gördüm Majdev'in videosunda Firmware version ne ise onu yazın dediği için öyle yazdım ama kabul etmiyor tabii cihazdada brick söz konusu değil ayrıca tüm ayarları sıfırladım kodun "v5R021C10xxxx"'mi olması lazım Huawei ONT cihazım olmadığı için öyle yapmadım.
Evet bu vendor idleri görmüştüm ıkisini'de denedim olmadı donanım sürümü olması derken fw_setenv komutları için donanım sürümünümü girmem lazım?
ONT'nin etiketteki GPON seri no ya bakıp tablodan seçebilirsin ama olur mu bilmiyorum merakla bende takip ediyorum sende olursa muhtemelen bende de olur.
Diger resmide ekliyorum.
Bendeki tabloyu da ekliyorum. Tabloda omci yazan yere ONT etikette yazan seri numarası mı yazacak yoksa başka bilgimi orayı anlayamadim.
ONT'nin etiketteki GPON seri no ya bakıp tablodan seçebilirsin ama olur mu bilmiyorum merakla bende takip ediyorum sende olursa muhtemelen bende de olur.
Diger resmide ekliyorum.
Bendeki tabloyu da ekliyorum. Tabloda omci yazan yere ONT etikette yazan seri numarası mı yazacak yoksa başka bilgimi orayı anlayamadim.