16 GB RAM var sistemde.

vaktizamanında abimden tanesi 650₺'den 4x8 32 GB ışıklı HyperX'leri almam lazımdı.
Thinking açık.
Eki Görüntüle 284043
Thinking kapalı.
Eki Görüntüle 284046
Yani Qwen'e göre çok daha seri sonuçlar veriyor, hani direkt kod yazdırmak için bakamadım pek bilgisayar başına oturamadığımdan ancak 1 saat içinde ufak tefek bir HTML sayfa yazdırıp test edip Astra'ya hangisinin daha iyi yazdırdığını sorarak ve inceleyerek bir geri dönüş sağlarım.
Yani sonuçlar birazcık geç gelecek ama olsun. Ollama ile ölme eşeğim ölme en ufak çıktı bile 10 dakikayı buluyordu. Bende koboldcpp ile VS Code continue bağlantısı kurarak koboltcpp üzerinden cevap süresini bayağı bir kısalttım.
Qwen3-coder ile 7/8dk kadar bir sürede bir site örneği oluşturdu. Oluşturdu ancak qwen3.8 ve huhui ile birlikte maalesef ki 500 token sınıra takılıp düzgün bir çıktı alamadım. Özellikle qwen3.8'de zaten düşünme'yi iptal edemediğimden sebep 5000 tokenden 2000 kadarı düşünmeye gidiyordu onu da zar zor çıktı olarak verebiliyordu.
Şimdi 16k Token'e çıkardım huhui çalışıyor yetmezse 32K'ye çıkarırım çalıştırırım bakalım... Ancak maalesef ki 9070XT AI ile çalışmak için pek değil hiç uyumlu bir kart değil...