Eğer monitör, klavye vs. çevre bileşenlerinin hepsine sahipseniz ve genelde ofis ortamında çalışıyorsanız fazlasıyla mantıklı bir cihaz.

Hatta gelmiş geçmiş en f/p Apple ürünü olduğunu düşünüyorum.

Fazlasıyla mantıklı ve ucuz bir cihaz. Üstteki arkadaşın da dediğigibi donanımınız varsa çok mantıklı ha yoksa monitörünüz 9 taksitle M4 Air alınız. Ama sakın ama 256 GB almayın.

Ben 256 GB alınıp ekstradan taşınabilir SSD alınması gerektiğini savunuyorum F/P dengesini daha üstte tutmak adına.

Mac için SSD almak kurtarıyor ama MacBook larda taşınabilir SSD çok zahmete sokuyor insanı. Hala 256 GB koymak şu sistemlere 2026 yılında vatan hainliği kadar suç olmalı.

M4 Air eklemesi yaptığınızı görmemiştim kusura bakmayın. Evet, laptop ile eziyet olduğu konusunda ve 256 GB alınmaması gerektiği konusunda hemfikirim.
Mac Mini bir nevi sabit denebilecek cihaz olduğu için o şekilde önermiştim.

Mantıklı bir alışveriş olur. Ben de düşük depolama satın alıp sonra kaliteli bir harici SSD alma yolunu mantıklı buluyorum. Mac ve Windows dosya formatları zaman zaman farklı olabildiğinden o da bazen sorun çıkarıyor ama olsun. Mac, yazılım için iyidir.

Macbook Air'den güçlü bir cihaz kendisi. Sessiz çalışan bir fanı olması ile en ağır işlerde bile sorunsuz kendini soğutabiliyor. Mantıklı olur.