Blackraven

Üstün
Yer
Diego Armando Maradona Stadyumu
Merhaba,

Liseye giden kardeşim için masada yer kaplamadığı için bir Mac mini almayı düşünüyorum. Genellikle Visual Studio, AutoCAD ve Office işleri için kullanacak. Bunun dışında oyun olarak sadece Roblox oynuyor zaten oyun için Xbox'u da var.

İkinci el ilanlara baktığım zaman 18-20k aralığına bulunabiliyor. Acaba bu bütçede alınmaya değer bir cihaz mı? Uzun ömürlü olur mu? Yoksa 32K'ye M4 256 GB için zorlamalı mıyım?

Bence M4 almak daha mantıklı hem taksitli alacaksın hem de daha güncel daha az yer kaplayan bir cihaz.

Emin olmadan eklemeyeyim diye teardown videolarına baktım ve Mac mini M2'de SSD yükseltmesi yapılamıyor ancak M4 de 2230 M.2 SSD ile istediğin gibi yükseltme yapabiliyorsun.

Son düzenleme:
İkinci elden 20 bin Mac Mini'e vermektense ben de M4'ü mantıklı bulurum ama;

Bence daha ucuz olarak Tiny Thinkcentre de düşünebilirsiniz.

Örnek atabilir misiniz?

Bence M4 almak daha mantıklı hem taksitli alacaksın hem de daha güncel daha az yer kaplayan bir cihaz.

Emin olmadan eklemeyeyim diye teardown videolarına baktım ve Mac mini M2'de SSD yükseltmesi yapılamıyor ancak M4 de 2230 M.2 SSD ile istediğin gibi yükseltme yapabiliyorsun.

Yükseltme o kadar hayati olur mu bilemiyorum. Sonuçta dışarıdan da bağlanabiliyor.