Hocam bu konulardan kulaginda kupe olan biri olarak. Sana tavsiyem Python ile ne yapilir diye bir arastir. Sonra kendine bir tutorial videosu ya da Udemy'den bir kurs satin al. Bittigi gibi kendin istedigin bir proje varsa onu yap. Mesela ben, Udemy'de 100 Days of Python bitirdim. Bir iki tane daha bitirdim. Sonra Bootcamp'e gittim. Bana soracak olursan. Temelleri cidden anlayinca. Dilin bile onemi kalmiyor ama temelleri gercekten bilmek lazim. Simdi mesela C#'tan tut JS Python iste ne bileyim Swift dahil yazabiliyorum. Burada ki temel mantik temel islemleri ogrendikten sonra ucsuz bucaksin bir yola cikman. Mesela, elime bir proje geldi. JS bilmiyordum projeyi yaparken JS ogrendim yaptim. Bunu saglayan kodlamadaki temellerim. Direk kodlama ogrenmek gormek istiyorum diyorsan. Udemy'de 100 Days of Python gibi kurslar cok ogretici ve sana kodlamanin farkli alanlarindan bilgilerde veriyorlar. Mesela sen backend diye zannettigin bir projeyi hafifte olsa bir Frontend kısmı ile karsilastiriyor seni. Kendini hiç demotive etme. Istedigini basarmak senin elinde. Artik AI diye bir şey de var. Sana saglam bir tavsiye verecek olursam. Temelleri ogrenirken her şeyi ChatGPT'ye yaptirmaman. Bunu oyle ogrenirsen yarin oburgun GPT'nin goremedigi sorunlari goremez ve tikanirsin. Matematik gibi. Temeller toplama cikarma bolme ve carpma ama icine girdiginde bambaska bir dunya. Simdiden basarilar dilerim. Bol bol not al. Ben hem deftere not aliyorum hem de OneNote kullanıyorum. Son olarak sunu soylemek isterim. Boyle tutorial projeleri yapmak bir hikaye. Satisa sunulucak bir projeyi yapmak bambaska bir hikaye. İkisi de cok zevkli ve ikisinin de ayri ayri zorluklari var. Allah yolunu acik etsin.
Sevgiler saygilar.