Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum ama bunu Python'la değil de C, JavaScript gibi diller öğrenerek başlamak istiyorum. Frontend çok bana göre değil diye düşünüyorum daha çok backend e yönelmeyi düşünüyorum. Bu amacıma yönelik hangi YouTube kanallarını ve playlistlerini takip edebilirim?

İşin dalgası bi kenara neden pythonla başlamak istemediğini merak ettim. Daha çok yönelmek istediğin programlama dillerini açıklarsan daha net tavsiyeler de verilebilir.

Eğer hiç temeliniz yoksa Sadi Evren Hoca'nın C algoritma ve network derslerine bakmanızı öneririm. Temelinizi oturttuktan sonra kendinize bir AI Agent edinin ve bir roadmap çıkartın. Bu roadmap'e göre AI ile pratik yapın, size görev vermesini sağlayın. Bol bol Leetcode çözün. Sadece izleyerek öğrenilmiyor. Deneyip yanılmanız, problemleri çözememeniz gerekiyor ki öğrenesiniz.

Güzel ama ingilizce demeyeceksen:

BroCode -> Link JavaScript, C, C++, Java, C# gibi dillerde kaliteli içerikler var. Proje bazlı anlatıyor, sıkmadan. Backend mantığını oturtmak için güzel. Link(Playlist) buda C ile ilgili playlist Türkçe Altyazısı var.

Jacob Sorver -> Link(Playlist) Ben C ile başlamak ve aşırı geek olmak istiyorum dersen.

Benim önerim QT Cpp ile hem front hem backend'de denemeler yapman. QT Link

Kolay gelsin.

Bir amaç uğruna olmadığı sürece yaptığınız her şey yarım kalacak.

Kafanızda kısa vadeli bir proje belirleyin, arkasından koşun. Yoksa boşa kürek çekeceksiniz. Bir dilin söz dizimini bilmek basit bir şey zaten, kendinize bir şeyler katmak istiyorsanız yapmanız gereken şey proje yapmak.

Ben Python'la başlamaya çalıştım, devam ettiresim gelmedi şahsen. Çünkü ben getirsini göremedim, somut bir sonuç göremedim.

Sonra Android Developer olma hayalim için Kotlin öğrendim, Compose öğrendim.. 2 tane giriş seviyesi uygulama yazabildim, JSON ile veri kaydetme / okuma özelliğine sahipler, class'ları kullanabiliyorum. Genel algoritma bilgim iyi bir seviyeye geldi eskisine göre ve LeetCode'da bazı medium soruları bile çözebilir hâle geldim.

Olay hedef koymakta bence. Dil amaç değil araç olmalı.

Benim fikirlerim bu şekilde.

Prototürk ve fehmi uyar öneriyorum. Bana 2'sinin çok katkısı olmuştu. Sizlere de olacaktır.

Bakacağım hocam teşekkürler.

İşin dalgası bir kenara neden Python'la başlamak istemediğini merak ettim. Daha çok yönelmek istediğin programlama dillerini açıklarsan daha net tavsiyeler de verilebilir.

İşleri gereğinden fazla kolaylaştırdığını düşünüyorum. Zaten daha zor şeyleri öğrenirsem kolay şeyleri yaparım kafasıyla hareket ediyorum. Dediğim gibi C, C#, C++,JavaScript gibi dilleri düşünüyorum

Eğer hiç temeliniz yoksa Sadi Evren Hoca'nın C algoritma ve network derslerine bakmanızı öneririm. Temelinizi oturttuktan sonra kendinize bir AI Agent edinin ve bir roadmap çıkartın. Bu Roadmap'e göre AI ile pratik yapın, size görev vermesini sağlayın. Bol bol Leetcode çözün. Sadece izleyerek öğrenilmiyor. Deneyip yanılmanız, problemleri çözememeniz gerekiyor ki öğrenesiniz.

Tamamdır hocam tavsiye için teşekkür ederim.

Güzel ama İngilizce demeyeceksen:

BroCode -> Link JavaScript, C, C++, Java, C# gibi dillerde kaliteli içerikler var. Proje bazlı anlatıyor, sıkmadan. Backend mantığını oturtmak için güzel. Link(Playlist) bu da C ile ilgili playlist Türkçe alt yazısı var.

Jacob Sorver -> Link(Playlist) Ben C ile başlamak ve aşırı geek olmak istiyorum dersen.

Benim önerim QT Cpp ile hem front hem Backend'de denemeler yapman. QT Link

Kolay gelsin.

İngilizce anlayabilirim o konuda bir sıkıntım yok. Frontend e çok sıcak bakmıyorum dediğim gibi.

Bir amaç uğruna olmadığı sürece yaptığınız her şey yarım kalacak.

Kafanızda kısa vadeli bir proje belirleyin, arkasından koşun. Yoksa boşa kürek çekeceksiniz. Bir dilin söz dizimini bilmek basit bir şey zaten, kendinize bir şeyler katmak istiyorsanız yapmanız gereken şey proje yapmak.

Ben Python'la başlamaya çalıştım, devam ettiresim gelmedi şahsen. Çünkü ben getirsini göremedim, somut bir sonuç göremedim.

Sonra Android Developer olma hayalim için Kotlin öğrendim, Compose öğrendim. 2 tane giriş seviyesi uygulama yazabildim, JSON ile veri kaydetme / okuma özelliğine sahipler, class'ları kullanabiliyorum. Genel algoritma bilgim iyi bir seviyeye geldi eskisine göre ve LeetCode'da bazı medium soruları bile çözebilir hâle geldim.

Olay hedef koymakta bence. Dil amaç değil araç olmalı.

Benim fikirlerim bu şekilde.

Hocam genel olarak Windows uygulamaları ve oyunlar üzerine çalışacağım. Proje geliştirme konusunda haklısınız, başlangıç için proje önerileriniz var mıdır?