zerotwo

Uzman
Gerçekten kodlamaya dair en ufak bir fikrim yok, en az bilenden bile az bildiğime eminim. Fakat bir iş için sanırım kodlama bilmem gerekiyor. Bu fotoğraftaki şeyler sanırım kod yazarken lazım olan şeyler. Bir oyun için bu kodların nasıl kullanıldığını öğrenmeye ihtiyacım var. Sorumsa şu nereden ve nasıl öğrenebilirim bu fotoğrafta ki kodlamayı? Hangi YouTube kanallarını veya Udemy kurslarını önerirsiniz? Hemen öğrenme gibi bir niyetim yok ve sanırım bu aşağıdakilerin mantığını öğrenmek için başka şeylerde öğrenmem gerekiyor bilmiyorum fakat önemli değil yeter ki öğreneyim. Nereden başlamalıyım?

1752700737782.webp

Oyun yapacaksan eğer oyun motoru kullanmanı öneririm. Başta hangi oyun motorunu kullanacağını seç. Unity C# kullanıyor. Unreal Engine 5 Blueprint ve C++ kullanıyor. Godot için GDScript, C, C# veya C++ kullanabilirsin. Unity'de 2D veya 3D oyun yapabilirsin. Unreal Engine ise daha çok 3D için uygun. Godot ile 2D veya 3D oyun yapabilirsin. Bu kadar az oyun motoru yok ben hoşuma giden 3 tanesini yazdım. Daha detaylı araştırıp hangisini kullanacağını seçmen lazım. Diğer önemli şey İngilizce. Bu alanda Türkçe yeterli kaynak yok. Sadece belli bir yere kadar. Eğer oyun yapacaksan ve tek başına isen sadece kodlama yapmayacaksın haberin olsun.

Hocam biraz az bilgi vermişim kusura bakmayın, sıfırdan bir oyun yapmayacağım sadece minecraft bedrock versiyonu için gerekli bu bahsettiğim şey. Minecraft içerisinde kullanacağım birkaç şey için bu şeyleri öğrenmeye ihtiyacım var.
Oyun yapacaksan eğer oyun motoru kullanmanı öneririm. Başta hangi oyun motorunu kullanacağını seç. Unity C# kullanıyor. Unreal Engine 5 Blueprint ve C++ kullanıyor. Godot için GDScript, C, C# veya C++ kullanabilirsin. Unity'de 2D veya 3D oyun yapabilirsin. Unreal Engine ise daha çok 3D için uygun. Godot ile 2D veya 3D oyun yapabilirsin. Bu kadar az oyun motoru yok ben hoşuma giden 3 tanesini yazdım. Daha detaylı araştırıp hangisini kullanacağını seçmen lazım. Diğer önemli şey İngilizce. Bu alanda Türkçe yeterli kaynak yok. Sadece belli bir yere kadar. Eğer oyun yapacaksan ve tek başına isen sadece kodlama yapmayacaksın haberin olsun.

Hocam minecraftın bedrock versiyonu için particle yapmam gerekiyor, particle yapmak içinse bu görseldeki 5 kareyi birleştirip bir animasyon yapmaya çalışıyorum. Fakat bunun içinde en üstte attığım fotoğraftaki kodların nasıl kullanıldığına ihtiyacım var. Örneğİn bu fotoğraftaki kareleri düz bir zemine yapıştırmak istiyorum bunun içinde kodların nasıl kullanıldığını öğrenmeye ihtiyacım var.
1752702848891.webp

https://snowstorm.app/ Bu site ile yapabiliyorum bu bahsettiğim olayları fakat hangi programlama dilini bilmem gerek bilmiyorum.

Hocam minecraftın bedrock versiyonu için particle yapmam gerekiyor, particle yapmak içinse bu görseldeki 5 kareyi birleştirip bir animasyon yapmaya çalışıyorum. Fakat bunun içinde en üstte attığım fotoğraftaki kodların nasıl kullanıldığına ihtiyacım var. Örneğİn bu fotoğraftaki kareleri düz bir zemine yapıştırmak istiyorum bunun içinde kodların nasıl kullanıldığını öğrenmeye ihtiyacım var. Eki Görüntüle 164079

https://snowstorm.app/ Bu site ile yapabiliyorum bu bahsettiğim olayları fakat hangi programlama dilini bilmem gerek bilmiyorum.

Attığın fotoğraftaki kodları veya verileri öğrenmen sana bir şey kazandırmayacak. Attığın görsel içerisinde ilk başta "varible_..." bunlar değişkenleri yani verileri temsil ediyor. Alt kısımdaki Math metotları ise matematiksel işlemler için kullanılır. Yani bunlar tek başına öğrenilip bir şey geliştirmeni sağlamaz. Minecraft geliştirme tarafında Java programlama dili kullanılır. İnternette Minecraft Bedrock üzerinden geliştirme yapmayı öğreten videolar vardır diye umuyorum, araştırarak bulabilirsin.

Düzenleme: Yukarıdaki değişken olarak bahsettiğim verileri kontrol ettim. Bunlar animation ve particle tarafında kullanılıyormuş, yani senin istediğin işlem. Aynı zamanda yanında math fonksiyonu ile birlikte kullanılıyormuş. Örnek kod;

JSON:
"direction": [
  "Math.sin(variable.emitter_random_1 * 2 * Math.PI)",
  "1.0",
  "Math.cos(variable.emitter_random_2 * 2 * Math.PI)"
]

Bu şekilde sanırım.

Son düzenleme:
Attığın fotoğraftaki kodları veya verileri öğrenmen sana bir şey kazandırmayacak. Attığın görsel içerisinde ilk başta "varible_..." bunlar değişkenleri yani verileri temsil ediyor. Alt kısımdaki math metotları ise matematiksel işlemler için kullanılır. Yani bunlar tek başına öğrenilip bir şey geliştirmeni sağlamaz. Minecraft geliştirme tarafında Java programlama dili kullanılır. İnternette Minecraft Bedrock üzerinden geliştirme yapmayı öğreten videolar vardır diye umuyorum, araştırarak bulabilirsin.

Bu işlerle uğraşan birisiyle konuştum az önce, ihtiyacım olan şey molang denen bir şeymiş bu şeyde sadece Minecraft için kullanılan bir şeymiş. Videolarını hiçbir yerde bulamadım sadece dokümanları mevcut bu şekilde öğrenmeye çalışacağım. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Bu işlerle uğraşan birisiyle konuştum az önce, ihtiyacım olan şey molang denen bir şeymiş bu şeyde sadece Minecraft için kullanılan bir şeymiş. Videolarını hiçbir yerde bulamadım sadece dokümanları mevcut bu şekilde öğrenmeye çalışacağım. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Rica ederim. Dediğin gibi sistemin adı molang ve Minecraft Bedrock Edition’da partikül ve animasyonlar için kullanılıyor. 2 döküman buldum belki yardımı dokunur;

Hazır partikül örneklerini indirip içindeki .json dosyalarını inceleyip küçük değişikliklerle de testler yapabilirsin.