Kolay, kebap benzeri yemek tarifi

Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Arkadaşlar, bana kolayca yapabileceğim bir kebap tarifi verebilir misiniz? Kebap olmak zorunda değil ama o tarz bir yemek işte. İftara yapmak istiyorum ama yarın akşama da kalabilir sıkıntı değil. Şöyle İskender olur, Adana Kebap olur, Çökertme Kebabı olur, Cağ Kebabı olur, Döner gibi falan bu tarz kolay lezzetli bir yemek tarifi istiyorum sizden. Çok canım çekti. Pek becerikli olmadığımı göze almanızı rica ederim. Pratik olan ama insanı da havaya sokan bir tarifiniz var mıdır?

Fırında köfte yaparsan kebap tadına benziyor biraz. Baharatla falan çözersen yaklaşır bayağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Migros’tan Tire Süt Kooperatifi Şiş Köfte satın alıp tavada tereyağında pişirip lavaşa soğan ve maydanoz eşliğinde sarıp yiyebilirsin. Kebap kadar lezzetli.

Kıyma, yumurta, mantar, salça, sarımsak, kapya veya yeşil biber, baharatlar (biber, köri, karabiber, tuz, kekik...)

Pek becerikli olmadığımı göze almanızı rica ederim.
Mantarı ve biberi ayrı tavada pişir. Rengi gitsin biberlerin, mantarı yakma.
Kıymayı tavaya al biraz pişsin.
Rendelenmiş sarımsak koy.
Kapağı biraz kapalı kalsın kısık ateşte sarımsak aroma versin.
Pişirdiğin doğranmış biberleri, 1 yemek kaşığı salça koy ve yumurtayı kır, baharatları da dök ve karıştır.
Kısık ateşte üstü kapalı arada kontrol ederek pişsin. Tavayı yağlamayı unutma pişirmeden, yapışmasın.

Bakayım hocam yarına kadar. Olmadı gider alırım iki paket.

Fırında köfte yaparsan kebap tadına benziyor biraz. Baharatla falan çözersen yaklaşır bayağı.

Bakalım yarına kadar bekleyeceğiz. Yarın denerim akşama doğru başka tarif gelmezse. Sağ olun.

Vazgeçtim yapmayacağım. Teşekkürler. Belki birkaç yıl sonra yaparım. Özür dilerim sizi boşa yorduysam.

Son düzenleme:
Tam olarak kebap sayılmaz ama yapması kolay olsun istersen migrosun dana dönerini güzelce baharatla istersen birazda domates sosu ile kızartıp pilav üstü yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…