Bahçe ortak kullanım alanıysa apartman yöneticisi bahçede hayvan beslenemeyeceğine dair madde koyabilir. Bunun dışında ilçe belediyesi ile görüşebilirsiniz. İlk yöntem kesin çözüm, ikincisi sadece göz korkutur.
Hocam dediğim gibi çok büyük bir bina olmadığı için yönetici vesaire yok. Zaten 22 - 23 yaşında bina. Bir kaç sene içerisinde yıkılması planlandığı için yönetici seçme gibi durumlar şu anlık yok.

Ne diye verecek ? Tavuk beslemek yasak mı ?
Hocam aslında yaydıkları koku insan sağlığını etkileyecek derecede. Bu sebepten verebilirim ama bu süreç uzun olacağı için daha kısa sürecek bir yol arıyorum açıkçası. Aslına bakarsanız polis arayıp şikayet etsem dahi yeri olabilir. Bir de bildiğim kadarıyla çoğu belediyede apartmanda tavuk beslemek yasak.

Hocam bahçede hala onların köpeği duruyor. Bahçedeki köpek tam bilmiyorum lakin saldırgan güçlü bir köpek. Bahçeye girecek başkasına çok rahatlıkla zarar verebilecek bir köpek yani. Bende köpek indirsem boş yere hayvanlar kapışacak ve büyük ihtimalle olay büyüyecek. Fikriniz gayet mantıklı lakin bu durumda bunun çözümü tam olarak bu mu emin değilim.

Sal pitbull' arkana yaslan. Babasının malı gibi kullanıyorsa yapacak bir şey yok, sende babanın malı gibi kullanacaksın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dediğim gibi çok büyük bir bina olmadığı için yönetici vesaire yok. Zaten 22 - 23 yaşında bina. Birkaç sene içerisinde yıkılması planlandığı için yönetici seçme gibi durumlar şu anlık yok.

Hocam aslında yaydıkları koku insan sağlığını etkileyecek derecede. Bu sebepten verebilirim ama bu süreç uzun olacağı için daha kısa sürecek bir yol arıyorum açıkçası. Aslına bakarsanız polis arayıp şikayet etsem dahi yeri olabilir. Bir de bildiğim kadarıyla çoğu belediye de apartmanda tavuk beslemek yasak.

Polisi ararsanız görev alanımızda değil derler. İlçe sağlık veya ilçe belediye beyaz masa. Başka seçenek yok. Apartmanda tavuk beslemek yasak falan değil. Kaba kuvvet uygulamayacaksanız 3 yolunuz var.

1-) Site yönetimi kurup madde eklemek.
2-) İlçe sağlık veya belediyeye ulaşıp yardım istemek.
3-) Kaba kuvvet ve kavga.

Polisi ararsanız görev alanımızda değil derler. İlçe sağlık veya ilçe belediye beyaz masa. Başka seçenek yok. Apartmanda tavuk beslemek yasak falan değil. Kaba kuvvet uygulamayacaksanız 3 yolunuz var.

1-) Site yönetimi kurup madde eklemek.
2-) İlçe sağlık veya belediyeye ulaşıp yardım istemek.
3-) Kaba kuvvet ve kavga.
Hocam dediğim gibi binanın 3 - 4 yıl sonra yıkılması planlandığı için ve diğer komşuları bu tavuk olayı çok rahatsız etmediği için ekstra aidat çıkmaması için site yönetimi pek mümkün değil. Yarın sabah komşuyla tekrar konuşup laf dinlemezse belediyeye vesaire ulaşacağım dediğiniz gibi. Kaba kuvvet konusunda da bunu yapan insanlar 45 - 50 yaşlarında 1.60 boyunda. Ben 1.85 . 1.90 arası sporcu lisansı olan birisiyim. Şikayet etseler olaydan kolay yırtamam.

Sal pitbull' arkana yaslan. Babasının malı gibi kullanıyorsa yapacak bir şey yok, sende babanın malı gibi kullanacaksın.
Hocam aslına bakarsanız babamın malı da çünkü bahçe ortak. Ama dediğim gibi olayı güzel yolla halletmeye çalışacağım olmazsa ama dediğiniz gibi yapacağım.

Bir binanın altında bahçe varsa, en alt katta oturan aile o bahçeyi işgal ediyor. Bu her yer de böyle maalesef.
Hocam zaten yıllardır böyle, dediğim gibi köpek getirdiler, o da ayrı pislik ve koku. Ona rağmen bir şey diyen olmadı ve şimdi utanmadan tavuk getirmişler. Şöyle anlatayım, evin içinde acayip sinekler, böcekler görmeye başladım. Tüm gün iğrenç ötesi bir koku ve ses. Yoksa kendi hallerine sahiplenip, bir şeyler ekseler, biçseler bir şey diyen yok zaten.

Hocam dediğim gibi binanın 3 - 4 yıl sonra yıkılması planlandığı için ve diğer komşuları bu tavuk olayı çok rahatsız etmediği için ekstra aidat çıkmaması için site yönetimi pek mümkün değil. Yarın sabah komşuyla tekrar konuşup laf dinlemezse belediyeye vesaire ulaşacağım dediğiniz gibi. Kaba kuvvet konusunda da bunu yapan insanlar 45 - 50 yaşlarında 1.60 boyunda. Ben 1.85 . 1.90 arası sporcu lisansı olan birisiyim. Şikayet etseler olaydan kolay yırtamam.

Hocam aslına bakarsanız babamın malı da çünkü bahçe ortak. Ama dediğim gibi olayı güzel yolla halletmeye çalışacağım olmazsa ama dediğiniz gibi yapacağım.

Hocam zaten yıllardır böyle, dediğim gibi köpek getirdiler, o da ayrı pislik ve koku. Ona rağmen bir şey diyen olmadı ve şimdi utanmadan tavuk getirmişler. Şöyle anlatayım, evin içinde acayip sinekler, böcekler görmeye başladım. Tüm gün iğrenç ötesi bir koku ve ses. Yoksa kendi hallerine sahiplenip, bir şeyler ekseler, biçseler bir şey diyen yok zaten.
Nenemin binasının arkası bahçe, aynı sizin gibi minik bir bina. Bahçe katında oturan amca aynı çocuklar duymasın dizisinde ki Haluk karakterinin gerçek hayattaki versiyonu gibiydi. Sizin şu anda şikayet ettiğiniz her şeyi yapıp bir de her canı sıkıldığında mangal yapardı. Nenemin evi hemen onların üstünde olduğu için mesela çamaşır asıldı o koku yüzünden çamaşırlar giyilmez hale geliyor tekrar yıkamak zorundasın. Balkonun kapıyı açınca öyle bir duman geliyordu ki ev yanıyor gibi oluyordu. Bu böyle devam etti nenem iyi insanlar oldukları için hiç şikayet etmedi sonunda taşındılar. Kavga etmeyin be hocam siz de sabır edin, sonuçta aynı binada yaşıyorsunuz.

Nenemin binasının arkası bahçe, aynı sizin gibi minik bir bina. Bahçe katında oturan amca aynı çocuklar duymasın dizisinde ki Haluk karakterinin gerçek hayattaki versiyonu gibiydi. Sizin şu anda şikayet ettiğiniz her şeyi yapıp bir de her canı sıkıldığında mangal yapardı. Nenemin evi hemen onların üstünde olduğu için mesela çamaşır asıldı o koku yüzünden çamaşırlar giyilmez hale geliyor tekrar yıkamak zorundasın. Balkonun kapıyı açınca öyle bir duman geliyordu ki ev yanıyor gibi oluyordu. Bu böyle devam etti nenem iyi insanlar oldukları için hiç şikayet etmedi sonunda taşındılar. Kavga etmeyin be hocam siz de sabır edin, sonuçta aynı binada yaşıyorsunuz.
Hocam mangal başka bu başka. Haftada 1 mangal yapılsa dahi buna bir şey diyen olmaz. Tavuk bambaşka bir şey. Şöyle diyeyim pis kokudan bazen yemek yiyemiyorum. Bu sıcak yaz günlerinde cam açamıyoruz. Klima var evde lakin insan arada bir cam açıp temiz havayla havalandırmak istiyor evi. Kaldı ki cam kapalı olsa dahi bu berbat koku içeriye geliyor. Evde daha önce hiç görmediğim sinekler, böcekler dolaşıyor. Yani mangalla vesaire kıyaslanabilecek bir şey değil gerçekten.

Hocam mangal başka bu başka. Haftada 1 mangal yapılsa dahi buna bir şey diyen olmaz. Tavuk bambaşka bir şey. Şöyle diyeyim pis kokudan bazen yemek yiyemiyorum. Bu sıcak yaz günlerinde cam açamıyoruz. Klima var evde lakin insan arada bir açıp temiz havayla havalandırmak istiyor evi. Kaldı ki cam kapalı olsa dahi bu berbat koku içeriye geliyor. Evde daha önce hiç görmediğim sinekler, böcekler dolaşıyor. Yani mangalla vesaire kıyaslanabilecek bir şey değil gerçekten.
Mangal sadece işin bir kısmı, yoksa dediğiniz her şey bizde de vardı. Komşuya bunu aynen dediniz mi nasıl anlamıyor?

Mangal sadece işin bir kısmı, yoksa dediğiniz her şey bizde de vardı. Komşuya bunu aynen dediniz mi nasıl anlamıyor?
Hocam konuştuğumda lafı geçiştiriyor. Dediğiniz gibi komşu olduğundan tehdit vesaire olaylara da girmek istemiyorum. Birde yukarıda bahsettiğim gibi şikayet etse kolay yırtabileceğim bir durum olmaz. Lakin bu koku çekilebilecek bir şey değil.

Ben şehir merkezi olarak sayılan yerlerde tavuk, keçi, inek vs. beslenmesi yasak diye biliyorum.
Hocam İstanbul Ataşehirde oturuyorum. Şehir merkezi sayılıyordur bence.