8333

Deneyimli
Merhaba,

İstanbul'un göbeğinde, çok büyük olmayan bir apartmanda oturuyorum. Binanın bahçesi var, aşağıdaki komşunun evi bahçeyle bitişik, genel olarak onlar kullanıyor bahçeyi. Bahçede daha önce sadece köpek vardı ve leş gibi kokmasına rağmen gene de çok rahatsız etmediğinden bir şey demedik (zaten bahçeye onlar dışında giren de yok).

Şimdi utanmadan bahçeye tavuk getirmişler ve gerçekten berbat ötesi kokuyor. Bu sıcak günlerde cam açamıyoruz, onu geçtim cam kapalı olmasına rağmen koku gene de geliyor. Komşuyla konuştuk laf dinlemiyor. Bunu gerçekten çok zaman geçmeden çözebileceğimiz bir merci var mı? Bu arada diğer komşular bahçeye biraz ters kalıyor. Bu koku tek bizi ve altımızdaki komşuyu (tavukların sahibini) etkiliyor. Üst katımızdakiler çok yukarıda kaldığı için onları çok etkilemiyor.

İlçe Belediyesi'nin beyazmasasına ulaşın. Yetkili birim gidip eğer halk sağlığını etkileyecek bir durum varsa gerekli uyarıyı yapar. Bunun dışında da elinizden bir şey gelmez maalesef ki.

Komşunuzun ev sahibi demek istedi sanırım.

Bahçeye köpek götür, ortak kullanım alanı sonuçta. Bir tane komşum vardı köpeğini kedilere havlatıp video çekiyordu bende arkadaşımdan Pitbull'u bir hafta ödünç aldım. Komşumun köpeği en son miyavlıyordu.

İlçe Belediyesi'nin beyazmasasına ulaşın. Yetkili birim gidip eğer halk sağlığını etkileyecek bir durum varsa gerekli uyarıyı yapar. Bunun dışında da elinizden bir şey gelmez maalesef ki.

Komşunuzun ev sahibi demek istedi sanırım.
Onlar da ev sahibi hocam bina da 10 daire var 4 kişi kiracı sadece.

Onlar da ev sahibi hocam bina da 10 daire var 4 kişi kiracı sadece.

Bahçe ortak kullanım alanıysa apartman yöneticisi bahçede hayvan beslenemeyeceğine dair madde koyabilir. Bunun dışında ilçe belediyesi ile görüşebilirsiniz. İlk yöntem kesin çözüm, ikincisi sadece göz korkutur.

Bahçeye köpek götür, ortak kullanım alanı sonuçta. Bir tane komşum vardı köpeğini kedilere havlatıp video çekiyordu bende arkadaşımdan Pitbull'u bir hafta ödünç aldım. Komşumun köpeği en son miyavlıyordu.
Hocam bahçede hala onların köpeği duruyor. Bahçedeki köpek tam bilmiyorum lakin saldırgan güçlü bir köpek. Bahçeye girecek başkasına çok rahatlıkla zarar verebilecek bir köpek yani. Bende köpek indirsem boş yere hayvanlar kapışacak ve büyük ihtimalle olay büyüyecek. Fikriniz gayet mantıklı lakin bu durumda bunun çözümü tam olarak bu mu emin değilim.