Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Şimdi malum bir adam var onu izledim. 6600'e sattığı PS4 mat kasayı benden geri PS5 alarak takas yapmak istiyorsan 4'e sayarım diyor. Yani adam telefon etse 2 gün sonra dükkana PS5 geldiği için takas yapmak istese 2500 lirası çöp oluyor :D

Adam 4 almak için getirdiği PS3 ve yanında bir ton oyun, bu el ile dans yönlendirme zımbırtısı, kamera, 3 orijinal kol ve fat kasa için 2500 lira veririm diyor. Daha sonra 6600'den 2500'ü düşüp üstte bahsettiğim PS4 mat kasayı veriyor.

Özet:
PS3 ile PS4 takaslıyor, müşteri 5 istiyor ama adam bende yok diyor. Dükkan sahibi 5 gelirse ararım diyor ama 2500 liranı vermem gibi muhabbet dönüyor. Depoda 5 varsa ve 1 hafta sonra arasa resmen sattığı o PS4 kiralanmış gibi olacak.

Al sat ticareti yapan esnafı legal dolandırıcaya benzetiyorum. PS satan da aynı şey araba satan galericiler de.

Hocam bahsettiğiniz adamı biliyorum da olayı tam olarak anlayamadım. Biraz daha net açıklar mısınız?
Düşükten yere çak, satarken göklerden sat.

Birisi laf ederse ekonomiyi bahane et.

Kendi sattığı malı tekrar takasla geri alırken, yarı fiyatına kadar öldür.

Ben senden 1 dolara armut aldım, 2 dolara elma verdim. Sen benden çilek istedin. Ben sana çilek yok ama elma ile takaslamak istiyorsan geldiği zaman bana 4 dolar vereceksin dedim. Sen bana neden diye sordun. Ben sana çileğin tek başına 3 dolar olduğunu, sana geçen sattığım elmanın artık alış fiyatımın 1 dolar olduğunu açıkladım.

En iyi böyle anlatabildim.