Köroğlu

Uzman
Yer
Bolu
Ben artık konsol PC savaşının kazananının net olarak PC olduğunu düşünüyorum.

Sebepler

1-Fiyat
PS5'ten örnek vereceğim. PS5 baktığım kadarıyla en ucuz 21.000₺ civarı. Ama eğer İtopya'ya girip en basit şekilde tavsiye sistemler kısmındaki sistemlere girerseniz RX 7600'lü bir sistemi 19.500₺'ye, eğer yok ben NVIDIA istiyorum diyorsanızda RTX 4060'lı bir sistemi 21.000₺'ye alabiliyorsunuz. Yani konsolun pek bir fiyat avantajı olmuyor.

2-İşlevsellik
Konsollar genel olarak sadece oyun odaklı olsa da PC'de ders çalışabilir, iş yapabilir, yayın açabilir, oyun oynayabilir ve daha birçok şey yapabilirsiniz.

3-Oyun fiyatları.
Yine PlayStation üzerinden gideceğim mesela Cyberpunk. Cyberpunk PSN Store'da 2800 TL. Şuanın kuruyla 72 dolar falan. Peki PC'de kaç para 45 dolar. Yani bugünkü kurla 1747 TL. Hatta şu an Steam'de indirimde 18 dolar yani 699 TL. Eğer ben korsanda oynarım diyorsanızda oyunları direk bedava sayabilirsiniz.

Yani bunları daha uzatırdım ama çok gerek olduğunu düşünmüyorum. Sizin bu konudaki görüşleriniz neler?

Hayır diyemeyiz. Dediklerinizin çoğu kişisel ihtiyaçlara göre değişen şeyler. Fiyat olarak da Playstation aşırı pahalı değil genelde. İndirimlerde gayet alınabilir fiyatlar oluyor. Konsol mu PC mi sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişir.

Kötü optimizasyonun sebebi PC değil sırtını FSR, DLSS'ye dayayan tembel yapımcılardır. Bu yapımcıların oyunlarını almayarak onları cezalandırabiliriz.