PasPas

Becerikli
Arkadaşlar hem not edip hem dinliyorum fakat 10 dakikada 1 saat oldu. Not etmezsem neyden çalışacağım? Sizce ne yapmalıyım?

Önce videoyu izle, daha sonra not al. Bir de ders zaten böyle çalışılır. Bir video 40 dakika ise ve senin ders 40 dakikada bitiyorsa, bir gözden geçirmek gerekli. Ayrıca her şeyi not etmeyin, gerçekten gerekli görülen kısımları not ederseniz zamanı daha iyi yönetebilirsiniz.

2X de izledim günde şu kadar video bitirdim diyenleri ciddiye almayın olması gereken zaten yavaşça gidilmesi o zaman çok daha akılda kalıcı olur.

2X de izledim günde şu kadar video bitirdim diyenleri ciddiye almayın olması gereken zaten yavaşça gidilmesi o zaman çok daha akılda kalıcı olur.
Hocam öyle de şimdi videodaki o notlar bana lazım. Onları not edene kadar 1 saat geçiyor. 10 dakika ilerledi video 1 saat dinledim yazdım. Gerçekten kafayı yiyeceğim.

Önce videoyu izle, daha sonra not al. Bir de ders zaten böyle çalışılır. Bir video 40 dakika ise ve senin ders 40 dakikada bitiyorsa, bir gözden geçirmek gerekli. Ayrıca her şeyi not etmeyin, gerçekten gerekli görülen kısımları not ederseniz zamanı daha iyi yönetebilirsiniz.
Hocam o zaman tabletten ss alarak geçmeyi düşünüyorum.

Hocam o zaman tabletten ss alarak geçmeyi düşünüyorum.
Bu işe yarayabilir. Ancak geriye bakılması gerekir. Bu arada onları yaparken de Google Drive kullan. Mesela bilgisayar başına geçtiğin zaman elinin altında olur ve tablet gereksinimine ihtiyaç duymayabilirsin. Sadece belge olacaksa 15 GB hayli hayli yeter.

Sonra onlardan kısa not çıkar. Soru çöz. Anlamadığın yerleri geriye dönüp bakarsın.