Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
Merhaba. Yaptığım rehberler aşırı dolu oluyor ve insanlar aradıklarını daha hızlı bulsun diye time line sistemi entegre ediyorum.
Sonuç olarak şu tarz bir manzara oluyor. (Daha da uzuyor bu liste.)

1761923558459.webp

İşlevselliği kesinlikle iyi ancak konu sayfasının içinden geçtiği konusunda hemfikiriz diye umuyorum.
Bazı browser'larda veya cihazlarda bu sekmeyi yukarıdan "gizle" demediğimiz sürece sayfanın yüklenmediğini fark ettim. Eğer "gizle" ye basmayı başarırsanız o zaman sayfa kendine geliyor.

Bu yüzden aklıma basit de olsa bir çözüm yöntemi geldi;
Bu kısım otomatik olarak gizli kalsın. Daha vurgulu bir "konu başlıkları" yazısını görenler kendileri açsın.

1761923962984.webp

Dümdüz "Optimize edin" demek, "bu paraya bu kadar oluyor daha fazla paranız varsa farklı sistemlere bakın" diye sponsorlarını yalayan benmerkezci/narsist heriflerden beklenebilecek bir yaklaşım.
Kaldı ki bu sistemin en çok içinden geçen kişi ben olabilirim.

[Anakart rehberi yapmayı planlıyorum. Eğer kabul görürse sıradaki forum yamasını bekleyeceğim.]

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Yaptığım rehberler aşırı dolu oluyor ve insanlar aradıklarını daha hızlı bulsun diye time line sistemi entegre ediyorum.
Sonuç olarak şu tarz bir manzara oluyor. (Daha da uzuyor bu liste.)

Eki Görüntüle 197573

İşlevselliği kesinlikle iyi ancak konu sayfasının içinden geçtiği konusunda hemfikiriz diye umuyorum.
Bazı browser'larda veya cihazlarda bu sekmeyi yukarıdan "gizle" demediğimiz sürece sayfanın yüklenmediğini fark ettim. Eğer "gizle" ye basmayı başarırsanız o zaman sayfa kendine geliyor.

Bu yüzden aklıma basit de olsa bir çözüm yöntemi geldi;
Bu kısım otomatik olarak gizli kalsın. Daha vurgulu bir "konu başlıkları" yazısını görenler kendileri açsın.

Eki Görüntüle 197581

Dümdüz "Optimize edin" demek, "bu paraya bu kadar oluyor daha fazla paranız varsa farklı sistemlere bakın" diye sponsorlarını yalayan benmerkezci/narsist heriflerden beklenebilecek bir yaklaşım.

[Anakart rehberi yapmayı planlıyorum. Eğer kabul görürse sıradaki forum yamasını bekleyeceğim.]
Bu timeline'ın nasıl çalıştığını/yapıldığını bir türlü anlamadım ama artıladım :D En sonki rehberde sayfa yüklenmiyordu.

Bu timeline'ın nasıl çalıştığını/yapıldığını bir türlü anlamadım ama artıladım :D En sonki rehberde sayfa yüklenmiyordu.
Öneri içinde rehber yapayım bari. Çünkü neden olmasın.

Temel mantık şunları sıralamakta.
1761926823306.webp

Bi metini seçtikten sonra bunlardan birisini seçiyorsun.
Başlık bir en büyüğü, başlık 2 bir alt dalı, başlık 3 en ufağı.

Örnek;

PSU nedir​

80 Plus nedir​

80 Plus a kalite göstergesi diyenlere kafam...​

Mega önemli dip not :
Metini seçtikten sonra başlık seçiyoruz ya. Dikkat et bazen alt satırdakini de alıyor.
Shift emter değil Enter bas.
"buga girdi dur" diyip ctrl z basıp alt satırda olan yazının başına enter basınca hareket etmediğini görürsen düzelir. Şu yukarıdakileri yaparken de yaşadım.
O biraz random gelişiyor. Bir süre sonra alışırsın.

Öneri içinde rehber yapayım bari. Çünkü neden olmasın.

Temel mantık şunları sıralamakta.
Eki Görüntüle 197592
Bi metini seçtikten sonra bunlardan birisini seçiyorsun.
Başlık bir en büyüğü, başlık 2 bir alt dalı, başlık 3 en ufağı.

Örnek;

PSU nedir​

80 Plus nedir​

80 Plus a kalite göstergesi diyenlere kafam...​

Mega önemli dip not :
Metini seçtikten sonra başlık seçiyoruz ya. Dikkat et bazen alt satırdakini de alıyor.
Shift emter değil Enter bas.
"buga girdi dur" diyip ctrl z basıp alt satırda olan yazının başına enter basınca hareket etmediğini görürsen düzelir. Şu yukarıdakileri yaparken de yaşadım.
O biraz random gelişiyor. Bir süre sonra alışırsın.
Başlık girildiğini bilmiyordum. Ben hep yazı fontunu büyütüyordum :facepalm:

Bu bir öneri değil, hata bildirimi olmalı. Çözüm kafayı kuma gömmek olmamalı.

Açmak istediğinize emin olmadan açmayın. Örnek konuyu açıp test edeyim dedim. 3 dakika sürdü. Minified kodla debug etmekle cebelleşmeyeceğim ama sorun sizin de fark ettiğiniz gibi eklentinin kodunda.
Animasyon sevdası tüm kötülüklerin anası olmaya aday. README içindeki içerik tablosunda bir şeylere tıkladığınızda sizi ışınlıyor. Bu tarayıcı özelliği. İki gramlık zevk için kaydırma ayarlamaya çalışınca 100 tanecik şeyi yapması 180 saniyecik sürüyor.

Tavsiye çözümüm bu filtreleri ekleyip kaydırmaktan kurtulmak. Eklenti zaten PHP ile href ekliyor. Bu sayede işlevi yeterince yerine getiriyor. Gizleme kısmı da aynı script'te olduğu için o gidiyor ama en azından boşa elektrik yakmıyorum ve daha önemlisi boşa vaktim gitmiyor. trusted-replace-argument ile bir şeyler ayarlanıp gizleme tutulabilir.
Kod:
||techolay.net/sosyal/js/Truonglv/ThreadCatalogs/Lib/waypoints.min.js$script
||techolay.net/sosyal/js/Truonglv/ThreadCatalogs/toc.min.js$script

Gerçekten düzeltilmek isteniyorsa tavsiyem animasyon kütüphanesinin tamamen kaldırılması. Tek satırlık şey. Zaten kaderine terk edilmiş bir eklenti gibi duruyor. Kullanıcılara veya admin panele ayar getirilmesi de bir seçenek ama kullanıcıların potansiyel etkisini deneyimlemeden anlayabileceğini sanmıyorum.

Neden optimize edin demek kötü bir şey? Forum hayrına işlemiyor. Siz hayrına buradasınız ama platform öyle değil.
Gerçi canı isteyen süreli eklenti satıp sonra arkasına bile bakmayabiliyor gibi. Belki ta ne zaman bildirilen şeyi düzeltmemesine rağmen parasını bile hala alıyordur.
Örnek konuda aynı/benzer kullanım olmasıan rağmen buradaki hata yok. Bu forum taraflı bir değişiklik sonucu mu yoksa eklenti düzeltildi de XenForo Community üzerinde mi görünmüyor bilmiyorum.

@Hasan Merkit Hocam en çok kahrımı sen çekiyorsun, senden de bir görüş alayım.
Anakart rehberine başlayacağım ancak bu dediğimin bir oluru var mı? Ona göre şimdi başlayacağım veya başka bir tarihi bekleyeceğim.

Ornek konuyu bir normal şekilde bir de uBlock Origin ile su filtreleri etkinlestirip açar mısınız? Olay BBCode ile değil, eklentiyle alakalı. Tarayicinizin performans zimbirtisi ile gozlemleyebileceginiz bir olgu.

Kod:
||techolay.net/sosyal/js/Truonglv/ThreadCatalogs/Lib/waypoints.min.js$script
||techolay.net/sosyal/js/Truonglv/ThreadCatalogs/toc.min.js$script

BBCode 2 satırlık şeyi 3-5 satır yapıyor. HTML hali sunucuda mi localde mi oluşturuluyor bilmiyorum, kontrol etmedim ama tarayıcılar gayet iyi HTML parse ediyor. Sorun ilgili eklentinin çalıştırdığı JavaScript.

BBCode ile elde edilen uzunluktan kaynaklanan yavaşlama eklentinin yanında hicbir sey.