Reend

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Rook Islands

Aslında bu önceden önerilmiş bir öneri fakat üstünden tam 1 yıl geçmiş.

Bazen moderatör arkadaşlarımız başlığı veya konu içeriğini yanlış bir şekilde değiştirebiliyor. Değiştirilmesini istemediğimiz yerleri belirtmek için not bırakılabilir mesela.
Şöyle bir örnek vereyim, rEFInd adlı bir yazılım var. Resmi olarak ismindeki EFI kısmı büyük ve ilk harf küçük. Yani yazılımın ismi o direkt. Stilistik olarak öyle bırakılmış. Bu Refind diye düzeltilmesin mesela.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 49 Eksi
Kesinlikle katılıyorum.

Geçen zamanlarda en iyi zombi oyunu konusunda konunun içinde "hem oyun arayan arkadaşlara tavsiye olur." kısmını belirtmeme rağmen konu gitti oyun tavsiyesi kısmından başka kısma taşındı. Taşıyan kişinin oyun oynadığını bile sanmıyorum. Bazen başlıklarda garip şekilde değiştirilebiliyor.

Aslında bu önceden önerilmiş bir öneri fakat üstünden tam 1 yıl geçmiş.

Bazen moderatör arkadaşlarımız başlığı veya konu içeriğini yanlış bir şekilde değiştirebiliyor. Değiştirilmesini istemediğimiz yerleri belirtmek için not bırakılabilir mesela.
Şöyle bir örnek vereyim, rEFInd adlı bir yazılım var. Resmi olarak ismindeki EFI kısmı büyük ve ilk harf küçük. Yani yazılımın ismi o direkt. Stilistik olarak öyle bırakılmış. Bu Refind diye düzeltilmesin mesela.
Modlar bazen uzun yazılarda editleme yapmakta.Ve bazen anlam bütünlüğü bozulabiliyor rapor açmak durumunda kalıyoruz buda gereksiz gibi geliyor bana.Not bırakılsa süreç çok daha hızlı olucağının kanaatindeyim.

Modlar bazen uzun yazılarda editleme yapmakta.Ve bazen anlam bütünlüğü bozulabiliyor rapor açmak durumunda kalıyoruz buda gereksiz gibi geliyor bana.Not bırakılsa süreç çok daha hızlı olucağının kanaatindeyim.
Buna örnek şu yazımı koyabilirim:
Mahalesef editleme yapıp kısalttılar ve anlaşılmaz hale geldi.Rapor açınca bazı kısımları eklediler fakat anlam bütünlüğü oluşamadı ne ben adam akıllı fikir alabildim nede okuyucu tam bir anlam bütünlüğü kurabildi.:')

Katılıyorum. Bu resmi isim ve yazım konusunda ben de birkaç kere sorun yaşamıştım. Mesela Apple ürünlerindeki "mini" ibaresi küçük harfle yazılır.
  • iPhone 13 mini
  • iPad mini
  • Mac mini
Ama açtığım Mac mini konusu Mac Mini olarak değiştirilmişti. Olur böyle şeyler, büyük sıkıntı değil.

Ayrıca tartışmalı veya çok detaylı bir konu açmadan önce moderatörlere daha fazla context vermenin çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Sonuçta bizim bilirkişi olduğumuz bir konuda moderatör eğer daha bilgisiz ise yanlış anlaşılma ortaya çıkabilir ve çabuk bir şekilde yanlış yargı dağıtabilirler. Bu da emeğin boşa gitmesine sebep olur ve nesnel/objektif bir doğruları inkar etmek olur.

Hepimiz bunu düşünüyoruz ama söyleme çekiniyoruz. Kimse moderatörlerin her şey hakkında her şeyi bilen kişiler olduğunu iddia etmiyordur? Benim onlardan daha çok bildiğim şeyler olabileceği gibi onların da benden daha çok bildiği şeyler olabilir. Ben şahsen uzun ve bilgilendirici yazılar yazmayı seviyorum. Özellikle internet erişimi ve ağ donanımları konusu hakkında. Zaten işim bunlar.

Konu oluşturulurken yanına mektup gibi bir not bırakmak bu konuda faydalı olabilir. Hem kullanıcı kendini daha iyi dile getirmiş olur, hem de moderator o konuda bilgi sahibi değilse bilgilendirilmiş olur. İki tarafta mutlu olur.

Ne kadar gerekli bilemedim ama konu açarken not bırakılması da yeterli olur diye düşünüyorum. Onaylanmadan önce nota dikkat edilir, ona göre düzenlenir ve genel görünüme açılır.

Ne kadar gerekli bilemedim ama konu açarken not bırakılması da yeterli olur diye düşünüyorum. Onaylanmadan önce nota dikkat edilir, ona göre düzenlenir ve genel görünüme açılır.

Hocam bence konunun içine yazmak yerine notlar kısmına yazmak güzel olur. Daha temiz görünür ve sizin işiniz de kolaylaşır gibi.
Genel olarak öneriyi çok beğendim.

Hayati bir mesele değil ama bazen moderatörler notu silmeyi unutuyor insanlık hali. Başıma geldi. Not bırakılsa ayrı olarak daha güzel olur.