Dün sabaha doğru Korku Seansı 1 izledim ve filmin başında dikkatimi çeken korkutan bir şey fark ettim. Defalarca bitirdim ama ilk defa fark ediyorum. Filmin başında "Bu film gerçek bir hikayeye dayanmaktadır." diyor bu doğru mudur acaba? Öyleyse o hikaye nerede ve ne zaman, nasıl olmuş?

Evimden geceleri ses geliyor ve buna alıştım. Artık odadan dışarı çıkmadığım sürece çok da korkutucu gelmiyor bu sesler, çünkü biliyorum kapıyı açıp da içeri giremez. Yani bir kedinin böyle bir şey yapabileceğini düşünmüyorum.

Geceleri bu tarz filmleri izlemekten korkardım. 1 sene önce de inancımı yitirdim ruhani varlıklara vb. şeylere. Şimdi Korku Seansı 2'yi de izleyeceğim ama yine de içimde bir korku var.

Siz ne düşünüyorsunuz korku filmleri ve bu cin, şeytan gibi şeylerin varlığı hakkında ve inanmıyorsanız bile benim gibi korku filmleri seyrederken ufak da olsa korkuyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
O tarz ibareler seyirciyi korkutmak için yapılır. Eğer gerçekse de deli hastanesine yatırılan bir adamın kafasındaki yaşadıklarından uyarlayıp gerçek derler. Ve korku filmi korkmak için izlenir, bu duyguyu seviyorum. Bilim kurgudan sonra en sevdiğim tür korku mesela.

Not. Korkmamak için geceleri kafana gelen senaryoların ortasında karşındaki varlığa tokat attığını düşün.

O tarz ibareler seyirciyi korkutmak için yapılır. Eğer gerçekse de deli hastanesine yatırılan bir adamın kafasındaki yaşadıklarından uyarlayıp gerçek derler. Ve korku filmi korkmak için izlenir, bu duyguyu seviyorum. Bilim kurgudan sonra en sevdiğim tür korku mesela.

Not. Korkmamak için geceleri kafana gelen senaryoların ortasında karşındaki varlığa tokat attığını düşün.

Evet hocam sanırım bende korkmaktan zevk alıyorum.
Mesela ruhlar bölgesi korku seansından beni çok daha geren ve korkutan bif film (bana göre) izlemediysen onu da öneririm.
İnternetten baktım ama bulamadım ChatGPT'ye sordum böyle dedi

"Korku Seansı serisi tamamen kurgu değil ama “gerçek olaylara dayalı” kısmı da bilimsel açıdan doğrulanmış değil. Daha çok Warren'ların anlattığı hikâyelerin sinemaya uyarlanmış versiyonları"

Ruhlar bölgesi 1 filmini çok küçükken izledim ve bende travmaya yol açtı. Filmin sonundaki sahneden dolayı güven sorunlarım oldu ve her kabus gördüğümde o sahnedeki olayı yaşıyorum. Bence de en korkunç filmlerden birisi ruhlar bölgesi 1.

Korku Seansı 1’e dair hatırladığım tek şey güzel olduğuydu. Kapak tasarımına bakana kadar onu da hatırlayamadım.
Onun dışında ruhani varlıklara, şeytanlara, iblislere veya cinlere inancım yok. Ama bu korku filminden gerilmeyeceğim anlamına gelmiyor. İnanç sadece bir faktör, sen filmi izlerken kafanda kendini o evrene soktuğun için inanıp inanmamak bir şey değiştirmiyor.

Korku Seansı 1’e dair hatırladığım tek şey güzel olduğuydu. Kapak tasarımına bakana kadar onu da hatırlayamadım.
Onun dışında ruhani varlıklara, şeytanlara, iblislere veya cinlere inancım yok. Ama bu korku filminden gerilmeyeceğim anlamına gelmiyor. İnanç sadece bir faktör, sen filmi izlerken kafanda kendini o evrene soktuğun için inanıp inanmamak bir şey değiştirmiyor.
Yani evet, bu gerilim dolu zombi filmi izlemek gibi. Yapım zaten güzelse karakterin gözünden bakıyorsun olaylara.

Korku Seansı 1'e dair hatırladığım tek şey güzel olduğuydu. Kapak tasarımına bakana kadar onu da hatırlayamadım.

Çok doğru. 2. filmi açtım izliyorum hocam.

Çok güzel bir filmdir. Bende mesela küçükken halka filminden korkardım. TV'den çıkacak diye kapalıyken bakamazdım mesela :)
Bu tarz filmleri izlemekten acayip hoşlanıyorum. Korkmayı seviyorum. Oturup dümdüz izlemeyi sevmiyorum mesela. O filme kendimi kaptırabilirim.

Başka birçok beğendiğim film var. Korku değil ama gerilim. Bunlardan birtanesi REC 1

Korku olarak beni jumpscare değil de en çok korkutan şey filmde güven hissi verilip anlık 1-2 saniye beyninin idrak edemediği şeyler görmen. Mesela ruhlar bölgesi 1'in bu sahnesinde gündüz vakti 2 kişi karşılıklı sohbet ederken bir sahne geçişi ile bu görüntüyü görüyorsun. Yüz renklerinden 1-2 saniye algılayamıyorsun ve bu insanı çok fazla geriyor. Zaten insanı korkutan şey güvende değilsin izlenimini vermektir.
1758516499197.webp