Herkes işin link paylaşımı noktasına yoğunlaşıp, haliyle virüs bulaşma ihtimalini dile getirip bu konuyu öyle tartışıyor. Aslında tartışmayı bu yöne çekilmesinin bilerek yapıldığını düşünüyorum. Böylece virüs bulaşma korkusu ve riski yüzünden öneri reddedilsin isteniyor.
Halbuki bu konuda ben de dahil olumlu düşünen kullanıcılar Techolay'da korsan içerik paylaşılsın gibi bir taleplerimiz yok. Techolay kullanıcıları korsan içeriklere yönlendirilsin, bir kullanıcı nasıl korsan içerik elde edebilir buna ilişkin rehberler yapılsın vs. gibi taleplerimiz zaten yok. Güvenilir korsan içeriklerin ne olduğuna dair bilgi paylaşımı olsun gibi de taleplerimiz yok.
Ne kadar basit anlatabilirim bilmiyorum. Ancak anlamayanlar için bir de şunu deneyeyim.
Önerinin kabul edilmesi durumunda sanıldığının aksine talep etmediğimiz şeyler:
- Techolay'da korsan içerik paylaşılmasını istemiyoruz. (Herhangi bir link veya dosya paylaşımı istemiyoruz.)
- Techolay'da korsan içeriklere nasıl erişileceğine dair bilgilerin paylaşılmasını istemiyoruz.
- Techolay'ın herhangi bir korsan içeriğe veya korsan içerik paylaşan sitelere/platformlara kefil olmasını istemiyoruz.
- Techolay'da korsan içeriklerle ilgili rehberlerin, makalelerin yapılmasını istemiyoruz.
Önerinin kabul edilmesi durumunda talep ettiğimiz şeyler:
- Korsan oyun oynayan bir kullanıcı, oynadığı oyunda bir sorun yaşarsa, yaşadığı sorun ile ilgili Techolay'da konu açabilmesini ve bu sorun hakkında kullanıcıya yardım etmenin serbest olmasını istiyoruz.
- Bu konuda bir ücret kriteri koyulmasın istiyoruz.
- Korsan oyun kullanan kullanıcıya, dosya ve link paylaşımı gibi herhangi bir korsan içerik paylaşımı olmadan ve kullanıcıyı herhangi bir korsan içeriğe veya korsan içerik üreten/dağıtan platformlara yöneltmeden bu yardımın yapılmasını istiyoruz.
Daha basit nasıl anlatabilirim bilmiyorum.