Planlanmıyor Korsan desteği artık getirilmeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1589
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 102
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
  • Etiketler Etiketler
    korsan
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1589

Üstün
Makaleler
2
Merhaba, biliyorsunuz ki bazı videolar patladı ve bu videolarda satın aldığımız ürünlerin aslında hiçbirine sahip olmadığımızı öğrendik. Keyifleri istediği gibi aldığımız oyunları geri çekip kaldırabiliyorlar, bu hırsızlık da biz korsan indirince hırsız falan mı oluyoruz?

Satın aldığım oyun benden geri alınıyorsa, benim korsan oyun oynamam da hırsızlık değil. Bir video izledim çoğunuz biliyordur abonelik hizmetleri (Netflix vb.) 4K çözünürlüğünde bile çözünürlüğü 720P'ye kadar kısabiliyormuş, tepkimizi koymalıyız.

Not: Bu konuyu korsan kullanmaktan nefret etmeme rağmen açtım. Korsan kullanıcısı değilim ama ben de başlayacağım sanırım. Oynadığım oyunların hepsini Steam'den aldım ve 170 civarı oyunum var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 77 Eksi
Sonuna kadar destekliyorum. Eğer bir oyunun native Steam versiyonu korsandan daha kötü çalışıyorsa neden para vereyim? Hem param gidiyor hem korsan oynayan benden daha avantajlı.

Korsana üyelerin beklediği ölçüde destek vermemiz mümkün görünmüyor. Tabii korsan öyle atom fiziği gerektiren bir olay değil. İnternet bilgiye ulaşması kolay bir yer ve meraklısı zaten aradığını bulabilmeli. Bu açıdan Techolay'ın yayın politikasına korsanı dahil etmek beni en azından rahatsız ediyor. Ayrıca hedefimiz özellikle korsan için destek arayan bir kitle yaratmak değil. Teknoloji alanında verimli bir topluluk oluşturmak.

Bu forumun amacı daha çok insanların birbirine yardım etmesi falan değil mi? Biz forumdan öyle büyük bir destek beklemiyoruz. Sadece bir üyenin yardım isteyebilmesi serbest olmalı, o kadarına karışılmamalı. Korsan oyun oynamak ayrıca daha verimli artık orijinaldense…

Korsanda bir teknolojik topluluktur. Mesela, Amazon Prime'ı satın almış biri eğer Linux kullanıyorsa en fazla 720p görüntü alabiliyor. Bu sebeple korsan bir site istemesi kötü bir şey değil. Veya oyunda Denuvo koruması olması sebebiyle aşırı düşük FPS aldığını düşünelim o zaman bu adam korsan almak zorunda. Bunları geçtim adamın oynayacağı oyun veya filmlerin internette olmadığını düşünelim. O zaman bu adamda mecburen korsan kullanacak.

Ek: "Korsan" dediğimiz çalmak değildir. Korsan, senin elinde bulunan kötü malı sana daha iyi veren bir etmendir. Tabii tam terside olabilir. Bu da senin elindedir. Mesela, senin yumurta sattığını düşünelim. Bu yumurtaları sürekli getiriyorsun ve satıyorsun ancak özensiz baktığın için çürük veya kırılmış yumurtalar olabiliyor. Bu sebeple karşına senin elinde bulunan yumurtayı satan başkası açılıyor. Üstüne daha ucuza satıyor. Bu durumda senden neden ürün alalım?

@Geraltın kılıcı Bu platform ve kanalın ana kaynağı muhtemelen markalarla yapılan işbirliklerinden geliyor. Böyle bir platformun korsan içeriklere tamamen destek vermesinin hem yasal hem etik sonuçları olabilir. Gelecekte hangi firmayla nasıl bir işbirliği yapılacağını bilmek zor, bu iş yapısında firmaların yaptırım güçleri çok fazla oluyor. Ayrıca korsan içerik konularında bazı üyelerin bilerek ya da bilmeyerek yanlış yönlendirmeleri sonucunda kullanıcılara iyi sonuçlanmayan deneyimler yaşatması da mümkün. Bunları göz ardı etseler bile link gibi içerik olan mesajları yayınlamadan önce kontrol eden birilerinin sürekli online olması gerekir. Sadece bir hata sonucunda bile Türkiye'de bu konuyu görüp uygulayacak onlarca hatta belki yüzlerce kişinin olumsuz bir tecrübe yaşaması ihtimali var, unutmamak gerekir ki bilgisayar kullanıcılarının çoğunun bilgisi sizlerin çeyreği kadar bile değil.

Korsan site önerisi açılabilir.

Tamam da belirli bir sınır var bu konuda, sorun olsaydı zaten olurdu. 35 dolar veya 800 TL gibi bir şey olması gerekiyordu oyunun galiba.

Korsan site önerisi açılabilir.
Tamam da belirli bir sınır var bu konuda, sorun olsaydı zaten olurdu. 35 dolar veya 800 TL gibi bir şey olması gerekiyordu oyunun galiba.

Bunlar platform sahibinin hangi konuda ne kadar risk almaya gönüllü olduğuna ya da iş modelinin bizim bilmediğimiz yasal sınırlarına göre değişir. Belli bir miktar üstündeki oyunlar için serbestlik sağlanması bile bence şaşırtıcı.

Bundan şunu anlıyoruz ki demek ki gerek sponsorluklar gerek yasa hiç önemli değil, yöneticilerin keyfi istemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…