• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Planlanmıyor Korsan desteği artık getirilmeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1589
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 102
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
  • Etiketler Etiketler
    korsan
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1589

Üstün
Makaleler
2
Merhaba, biliyorsunuz ki bazı videolar patladı ve bu videolarda satın aldığımız ürünlerin aslında hiçbirine sahip olmadığımızı öğrendik. Keyifleri istediği gibi aldığımız oyunları geri çekip kaldırabiliyorlar, bu hırsızlık da biz korsan indirince hırsız falan mı oluyoruz?

Satın aldığım oyun benden geri alınıyorsa, benim korsan oyun oynamam da hırsızlık değil. Bir video izledim çoğunuz biliyordur abonelik hizmetleri (Netflix vb.) 4K çözünürlüğünde bile çözünürlüğü 720P'ye kadar kısabiliyormuş, tepkimizi koymalıyız.

Not: Bu konuyu korsan kullanmaktan nefret etmeme rağmen açtım. Korsan kullanıcısı değilim ama ben de başlayacağım sanırım. Oynadığım oyunların hepsini Steam'den aldım ve 170 civarı oyunum var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 77 Eksi
Güvenli kaynağı nasıl bilecekler? Bütün Techolay yönetimi oturup güvenli veya güvensiz korsan sitelerini mi araştıracak?
Güvenli siteler belli, arama motorlarında “Bla bla crack indir” yazınca ilk öne çıkan sitelere tıklamaz zaten bilinçli bir kullanıcı.

Aslında bunlara cevap vermiştim.

Senin özelinde yazmamıştım o kısmı, genel konuşmuştum. Bu konuyu açarken niyetinin ne olduğunu, önerinde tam olarak ne istediğini anlıyordum zaten.

Senin özelinde yazmamıştım o kısmı, genel konuşmuştum. Bu konuyu açarken niyetinin ne olduğunu, önerinde tam olarak ne istediğini anlıyordum zaten.
Sadece üstüne bir açıklama yapmak istedim, uzun açıklamalarınız beni benden alıyor

Güvenli siteler belli, arama motorlarında “Bla bla crack indir” yazınca ilk öne çıkan sitelere tıklamaz zaten bilinçli bir kullanıcı.
Bunu herkes bilmiyor işte, adam daha orijinal oyunu yükleyemiyor. Herkes korsancı değil, güvenli siteleri bilmeyebilir. Hepten korsana destek verilirse bence orjinal alıp, oyunu açılmayan adam burada konu açmak istemez, "zaten herkes korsan kullanıyor ve korsan desteği alıyor, ben niye para vereyim ki" deyip korsan link istemek için konu açar. kendisini enayi hisseder açıkcası. Ben mesela korsana desteğin olduğunu görsem kalkıp "şu oyuna para verilir mi, değer mi" gibi konu açmak istemem, saçma geliyor yani. Nasıl olsa destek var deyip korsan arayışına girecek millet.

Dijital ortamda verilen sözlerin hükmü yoktur. Kime güveneceksiniz? Burası bilgi paylaşımı yapılan nezih bir ortama sahip bir forum sitesidir. Öyle kalmalı. Ben ve benim gibi düşünen niceleri temiz bilgi ve temiz güvenilir linkler için burayı tercih ediyoruz. Google'dan gelen son kullanıcı da aynı şekilde tercih ediyor. İşin içine illegal girince kalite düşüyor çöplük haline geliyor. Techolay çöplük olsun istiyorsunuz.

Bir yasak varsa net olmalı. İstisnalar olunca tartışmalar başlar.

Bu dediklerinizin tamamen kulaktan dolma bilgiler olduğunu düşünüyorum. Şahsen kullandığım forumun gereksiz yasaklayıcı tavrından kurtulmasını bekliyorum. Hele bu olaylardan sonra korsanı yasaklamanın da bir manası kalmıyor.

Artılandı.
Sırf bu yüzden 100 Dolar param çöp oldu.
Ayrıca maalesef çok değerli moderatörleriniz tarafından açtığım konu onaylanmayarak beni haksızlığa reva gördüler.
@Recep Baltaş
Artık bu korsan desteğini getir abi lütfen. Windows etkinleştirip para vermeyecek olana Microsoft Activation Scripts (MAS), Office etkinleştirecek ve tek kuruş veremeyecek olana Ohook programını önerebilelim Recep lütfen.

Recep Baltaş'ın korsana komple desteği açacağını düşünmüyorum, özellikle serbest korsan link paylaşımında. Forumun korsan çöplüğü olma riskine bence girmeyecektir.

Ülkenin yasaları bunu yasaklamış. Uluslararası hukuka aykırı en başta. Buna uyulmak zorunda.

Efendim, benim kanaatimce internette bulunmayan film, dizi, kitap ve oyunlar için de geçerli olmalı.

Adama biz yardımcı olacağız.

Korsan suç değil haktır. Çünkü, korsan demek çalmak değildir. Senin elinde bulunan kalitesiz malın sana daha iyi sunulmasıdır.

Ülkenin yasaları bunu yasaklamış. Uluslararası hukuka aykırı en başta. Buna uyulmak zorunda.
Türkiye, korsan film, dizi ve oyunlara karşı değil.

Cracklemek ahlaksızlık değildir. Mesela, RDR2'yi oynamak istiyorsun ancak paran yok. O zaman ne yapacaksın? Oyunu 10 sene sonra mı deneyim edeceksin? Ayrıca korsan firmaları daha iyi yöne teşvik eder. Tabii bu durumda tüketicinin geri zekaya sahip olmaması lazım.

Mesela, ben Witcher 3'ü ilk önce korsan olarak deneyim ettim. Şu anda bütün platformlardan Witcher 3'ü satın alıyorum. Çünkü, Witcher 3 benim paramı hak eden bir oyun. Ayrıca şu anda 10 senelik oyunlara 60 dolar isteyen firmalar var. Acaba ben neden senin 10 senelik çöp oyununa 60 dolar vereyim. (Asla RDR ile alakalı değil.)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…