Windows Defender yetersiz kalabiliyor. Bunun için ek programlara başvurman gerekebilir. Ek olarak bir uygulama indirmeden araştırmalarda bir çok kaynağa ve kullanıcı yorumlarını göz önüne alırsan senin için daha iyisi olabilir. Önerilebilecek olarak Bitdefender önerebilirim çok iyi geri dönütleri de bulunmakta ben de çok kullandım.(Şu an aktif olarak Mac kullandığım için gerek duymuyorum korumak için bir programa.) Bir şey indirmeden önce bir de VirusTotal bakılabilir mesela.

Malwarebytes ücretsiz sürümü dahi iş görür ancak tavsiyem 4.x sürümleri için satılan ömür boyu lisans keylerden alıp Premium yapmanızdır.

Korsan icerikler kullanacaksan Win Defender sorunlu. BitDefender Antivirus Free kur. Defender'dan daha guclu, daha az kaynak kullanan ve daha agresif motoruna ragmen daha az yanlis alarm veren bir antivirus.

Yanina da second-opinion scanner olarak Emsisoft Emergency Kit kurdun mu is tamamdir. Windows'un da guncel olsun, guvenlik guncellemelerini ihmal etme.

Keyifli kullanimlar dilerim.

Korsan kullanacak kişi Antivirüs kullanmamaya cesaret etsin azıcık. Bu nedir ya? İndirsen bile kullanamayacaksın zaten.
Dogru olan bu degil. Cesaret meselesi degil bu. Sadece dogru antivirusu kullanmayi bilmek lazim. Illegal yazilim pesinde kosan birisi Windows Defender kullanirsa surekli false-positive'lere maruz kalacagini bilmeli.

Temiz, sade, korsansiz bir kullanim senaryosunda Windows Defender onerebilirdim ama korsan senaryosunda; asla.

Son düzenleme:
Korsan içeriklere karşı Malwarebytes'in PC tarama özelliği ve Windows Defender'in gerçek zamanlı koruması yeterli midir?

İndirip kurduktan sonra Emsisoft emergency kit ve Hitman Pro ile tara. Bir şey bulurlarsa Malwarebytes indir ya da direkt formatı bas. Ya hep ya hiç prensibi.