Şartları esnekleştirilebilir, ama buna bile gerek olduğunu düşünmüyorum. Tamamen yasallaştırılması da doğru gelmiyor, o yüzden katılmadım.

Senin keyfinden yaptığın sürekli eylem saygısızlık hırsızlık başka bir şey değil. HBO Türkiye'de olmadığı için bir iki kereye mahsus yaptığım şeyle senin yaptığını bir mi tutuyorsun.
Yoo, sadece iki şey arasındaki farkı anlamlandırmaya bile çalışmadığın için alakasız bir şeyden doğru sırf kendimi eğlendirmek için dalga geçiyorum.

Sınırsız sayıda çoğaltılabilen bir yazılımı, aldığında bile tamamen senin olmayan bir yazılımı ve zaten alamayacağın bir yazılımı satın almadığında zarara sokmuyorsun firmayı çünkü zaten alabilecek güçte değilsen alamazsın. Asgari ücret açlık sınırıyla yarışıyor, insanlar çocukarını doyuracak ekmek bulamadığı için intihar ediyor ve bu kadar saçma bir dünyada bile insanların 15 senelik bilgisayarlarında 30FPSlerde çamur kalitesinde oynamaları, piyasada artık satışı olmayan oyunları oynamaları firmanın hakkını yiyorsun gibi saçma sapan bir görüşle belirtiyorsun.

Korsan firma reklamı yapmaktır, korsan olmasa hiç bir ticari kuruluş ayakta duramazdı ve korsan olmasa kimse kimseye yazılımını ucuza vermezdi ve eğer korsan olmasa fakir ülkelerde insanlar temel ihtiyaçlara erişim gibi konularda şu andan daha saçma durumlarda acı çekerdi.

Büyük firmaların Afrika'da köle olarak zorla işçi çalıştırması okey, adam orada photoshop öğrenip freelance tasarım yapınca olay. Öğrencilerin okula aç gitmesi okey, Nuh as devrinden kalmış bilgisayarlarına korsan oyun kurması olay.

Saçmasınız.

Son düzenleme:
Ekmek bir ihtiyaç ve tükenebilir ama dijital ürünler sınırsız çoğaltılabilir.

Ekmek çalmakla, korsan oyun kullanmak aynı şey değil.

Pekala aynı şeyler olmasa bile hırsızlığa bir istisna ekleyecek olursak bu istisna büyüyebilir ve değiştirilebilir bir açıklık verirsin. Yasaları eğip bükmenin bir mantığı olmadığını düşünüyorum. Her birimiz tabii ki korsan kullanmıştır ama bunu daha göz önüne çıkarıp yaymanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Güvenli olmaması da ayrı bir konu.

Son düzenleme:
İşinize gelen her öneriye "+" verin, tamam mı? Yapılan önerinin saçmalığı ortada. Korsan oyunlar, hiçbir yerde güvenilir veya yasal değil. Bu isteğinizi başka yerlere başvurarak yasal yapın önce. Forumda yasal olmayan bir şeyi neden paylaşalım? Bunun güvenilirliğini kanıtlayabilir misiniz? Eğer çok istiyorsanız korsana destek veren farklı forumlarda isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu forumu bozmaya gerek yok.
Farkı var: Birinde zarara giriyor fırın.
Indie bir oyun geliştirip satmaya çalıştığın zaman herkesin oyunu korsan oynadığını görünce de aynısını söylersin umarım.

İşinize gelen her öneriye "+" verin, tamam mı? Yapılan önerinin saçmalığı ortada. Korsan oyunlar, hiçbir yerde güvenilir veya yasal değil. Bu isteğinizi başka yerlere başvurarak yasal yapın önce. Forumda yasal olmayan bir şeyi neden paylaşalım? Bunun güvenilirliğini kanıtlayabilir misiniz? Eğer çok istiyorsanız korsana destek veren farklı forumlarda isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu forumu bozmaya gerek yok.

Indie bir oyun geliştirip satmaya çalıştığın zaman herkesin oyunu korsan oynadığını görünce de aynısını söylersin umarım.

Hocam kurallara göre bir konu açtım onaylanırsa birazdan yardımcı olacaklar çıkar belki.

Konuda gördüğüm kadarıyla dijital, kopyalanmasının mâliyeti olmayan oyunları fiziksel ürünlerle bir tutan olmuş. Öncelikle ikisi aynı şeyler değil ve Türkiye gibi geçimin zor olduğu ülkelerde, insan ilk önce temel ihtiyacını düşünür. Temel ihtiyacını karşıladıktan sonra iş eğlenceye gelir. Ortalama bir oyunun fiyatı asgari ücretle çalışanın iki günlüğüne denk geldikten sonra insanların oyuna para vermesini beklemeyin.

İsteyen parasını verip isteyen de korsan kullanır. Orası beni ilgilendirmiyor. Sadece bu saçma karşılaştırmaya net bir yorum getirmek istedim ve bir oyun korsan indiriliyor diye ilgili firma batmaz. En basitinden Cyberpunk 2077 çıktığı gün korsana düştü. Cyberpunk ya da CD PROJEKT battı mı? Tabii ki de batmadı. Oyun firmaları bunları da düşünüyor.

Bir firma adamakıllı oyun yaptıktan sonra illaki kemik kitlesi olur ve o oyunu satın alır. Bazen çok mantıksız yorumlar görüyorum, onun için bir açıklama yapmak istedim ve Techolay Sosyal warez bir forum olmadığı için korsan oyun önerisi yapmak doğru olmayacaktır. Sadece oyunun adını verip geçersiniz, nasıl oynayacağınız da size kalmış derseniz bence ucu yeterince açık mesaj. Nasıl kullanacağı da kullanıcıya kalmış.