Az önce arkadaşın biri YouTube'da çalışan bir reklam engelleyici önermiş. Bu engelleyiciler yapımcılara zarar veriyor. Korsan oyun oynayanların verdiği zararla aralarında hiçbir fark yok. Forumda birini desteklemek yasaksa diğeri de yasaklansın.
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
- Makaleler
- 7
@1827
Hocam, reklam engelleyici "resmi" olarak sitede var ise bu korsan olmaz. (Google Play Store, Google eklenti gibi birçok yerde zaten varlar.)
Eğer reklam engelleyicinin kullanım süresini sınırsız yapacak bir metot var ise "yine crack" gibi bu korsan olabilir yine.
Korsan oyun ise tamamen yasal dışı olarak 3. parti kişiler tarafından yapılan bir şey. Yani bir şeyin resmi olarak var olması onu "korsan" yapmaz. (Reklamları engellese bile) Çünkü gayet güvenli sitelerde görürsün coğu reklam engelleyiciyi.
Hocam, reklam engelleyici "resmi" olarak sitede var ise bu korsan olmaz. (Google Play Store, Google eklenti gibi birçok yerde zaten varlar.)
Eğer reklam engelleyicinin kullanım süresini sınırsız yapacak bir metot var ise "yine crack" gibi bu korsan olabilir yine.
Korsan oyun ise tamamen yasal dışı olarak 3. parti kişiler tarafından yapılan bir şey. Yani bir şeyin resmi olarak var olması onu "korsan" yapmaz. (Reklamları engellese bile) Çünkü gayet güvenli sitelerde görürsün coğu reklam engelleyiciyi.
Reklam engelleyici bir haktır. İnternetin en iyi nimetlerinden biridir. Kafama silah dayasalar dahi o reklamı görüp kuş beyinli, velet parasıyla geçinen yayıncıya zırnık kazandırmayacağım.
Osuruk videosu çeken organizmalar işte her şeyi yazmak yasak olmasa neler neler yazardım.Yapımcı dediklerin beş para etmez servislerine tonlarca reklam koyanlar herhalde.![]()
Korsan oyun belli şartları karşılıyorsa dolaylı olarak yardım ediliyor diye biliyorum. Reklam gibi vakit çalan bir şeyle korsan oyunu nasıl ilişkilendirdiniz? Garip.
YouTube Premium yerine reklam engelleyici kullanmak web ile aynı değil ki web bile zarara uğratıyor.
- Makaleler
- 4
İşte ben de bunu demeye çalışıyorum. Yani gelir konusunda korsan oyun ile reklam engelleyici arasında dağlar kadar fark var. Biz korsan oyun oynayarak o oyun geliştiricilerinin önüne taş koyuyoruz ama bir reklam engelleyici kullandık diye o siteler hayvan gibi gelir kaybetmiyor. Sonuçta bir abonelik sistemi koyarak da gelirini arttırabilir.Genele bakacak olursak oyunlar ücret karşılığı yayınlanıyor, web siteleri ise içeriği ücretsiz sunuyor karşılığında 3-5 kuruş kâr için reklam koyuyor. Aynı şey mi sizce? Bilmiyorlar mı ücretli abonelik eklemeyi?
Dediğim gibi, 3-5 kuruş için yapılan reklamların gözümüze sokulmasından rahatsızsak bizim reklam engelleyici kullanma hakkımız da var. Halbuki o siteye bedavadan da erişebiliriz. Ama oyunda olay öyle değil. O oyunu oynamak için para vererek geliştiricilerin gelirlerine de destek oluyoruz. Ayrıca reklam engelleyiciler resmi bir mağazada bedava olarak satılıyor. Bunu da yazıp konudan çekiliyorum artık.
Son düzenleme:
Göründüğü Gibi Olan
Yetkin
- Makaleler
- 1
Ne alaka? Reklam engelleyiciyle korsan oyun?
YouTube istisna olabilir ama kural eklemeye gerek yok bence.İşte ben de bunu demeye çalışıyorum. Yani gelir konusunda korsan oyun ile reklam engelleyici arasında dağlar kadar fark var. Biz korsan oyun oynayarak o oyun geliştiricilerinin önüne taş koyuyoruz ama bir reklam engelleyici kullandık diye o siteler hayvan gibi gelir falan kaybetmiyor. Sonuçta bir abonelik sistemi koyarak da gelirini arttırabilir.
Dediğim gibi, 3-5 kuruş için yapılan reklamların gözümüze sokulmasından rahatsızsak bizim reklam engelleyici kullanma hakkımız da var. Halbuki o siteye bedavadan da erişebiliriz. Ama oyunda olay öyle değil. O oyunu oynamak için para vererek geliştiricilerin gelirlerine de destek oluyoruz. Ayrıca reklam engelleyiciler resmi bir mağazada bedava olarak satılıyor. Bunu da yazıp konudan çekiliyorum artık.
Konu geliştiriciye destek olmak olunca web reklamları ve korsan aynı şey. Adam para istemiyor biraz reklam görün diyor farklı bakış açısıyla zaten satamaz aboneliği.
- Makaleler
- 24
Hayir dostum.
1) Ben YouTube videosu izlerken karsima aniden abuk subuk oyunlarin osuruklu ve igrenc reklamlari ile midemi bulandirmak istemiyorum.
2) YouTube konusuna gelirsek zaten Google donumuza kadar verileri alip bir yerlere satiyor.
3) Kimsenin reklamini izleme gibi bir yukumlulugum de yoktur, bu da benim en dogal hakkim. TV'de veya diger mecralarda nasıl reklami gecebiliyorsam, internet uzerinde de gecme hakkim vardir.
4) Ek olarak gizliligimi onemsiyorum, tum verilerimin abuk subuk sirketlerin bilmesini istemem.
Big tech sirketlerin hiçbiri masum değildir, hepsinin hissedarlarinin kar etmesini baltalayan her turlu reklam engelleyici de gayet yasaldir.
Parasını öde yada izleme, eheHayir dostum.
1) Ben YouTube videosu izlerken karsima aniden abuk subuk oyunlarin osuruklu ve igrenc reklamlari ile midemi bulandirmak istemiyorum.
2) Ayrica YouTube konusuna gelirsek zaten Google donumuza kadar verileri alip bir yerlere satiyor.
3) Ayrica kimsenin reklamini izleme gibi bir yukumlulugum de yoktur, bu da benim en dogal hakkim. TV'de veya diger mecralarda nasıl reklami gecebiliyorsam, internet uzerinde de gecme hakkim vardir.
4) Ek olarak gizliligimi onemsiyorum, tum verilerimin abuk subuk sirketlerin bilmesini istemem.
Big tech sirketlerin hiçbiri masum değildir, hepsinin hissedarlarinin kar etmesini baltalayan her turlu reklam engelleyici de gayet yasaldir.
Bugünün engel listesi akıyor maşallah.Az önce arkadaşın biri YouTube'da çalışan bir reklam engelleyici önermiş. Bu engelleyiciler yapımcılara zarar veriyor. Korsan oyun oynayanların verdiği zararla aralarında hiçbir fark yok. Forumda birini desteklemek yasaksa diğeri de yasaklansın.
Sus ihtiyar ben bonanza reklamı izleyeceğimHayir dostum.
2) Ayrica YouTube konusuna gelirsek zaten Google donumuza kadar verileri alip bir yerlere satiyor.
3) Ayrica kimsenin reklamini izleme gibi bir yukumlulugum de yoktur, bu da benim en dogal hakkim. TV'de veya diger mecralarda nasıl reklami gecebiliyorsam, internet uzerinde de gecme hakkim vardir.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-