Detaylar
Kim cevapladı?Hepsini selamlıyorum.
Max Caulfield
Üstün
Türkiye'de korsan meşrudur. Bunun da en büyük sebebi alım gücümüzün epey düşük olmasıdır.
Ben çoğu oyunu orijinal oynamaya çalışırım ancak ben bile Windows'u veya birçok yazılımı orijinal alamıyorum, korsan kullanıyorum. Bu nedenle korsan oyun oynayanlara da gayet saygı duyarım.
Bundan birkaç sene önce olsaydı orijinali savunurdum ancak son zamanlarda gerek oyunların fiyatlarının artması, gerek orijinal oyunların zaman zaman korsanından daha kötü olması gibi sorunlardan sonra korsan kullanana saygı duymaya başladım. Orijinal aldığınız oyunu internete bağlanmadan oynayamıyorsunuz, açılmıyor. Korsan oyun ise sorunsuz çalışıyor.
Ayrıca birçok kısıtlama ve DRM ile de orijinal oyun oynayanların deneyimi mahvediliyor. Bahaneleri ise oyunun hemen kırılmaması. Ancak şöyle bir şey var: Oyunu korsan oynayacak adam zaten her türlü korsan oynayacak. Oyun illaki kırılacak ve adam da indirip oynayacak. Sırf korsan oynayan adam 2 hafta geç erişsin diye orijinal oynayanların deneyimi mahvedilmekte.
Ben çoğu oyunu orijinal oynamaya çalışırım ancak ben bile Windows'u veya birçok yazılımı orijinal alamıyorum, korsan kullanıyorum. Bu nedenle korsan oyun oynayanlara da gayet saygı duyarım.
Bundan birkaç sene önce olsaydı orijinali savunurdum ancak son zamanlarda gerek oyunların fiyatlarının artması, gerek orijinal oyunların zaman zaman korsanından daha kötü olması gibi sorunlardan sonra korsan kullanana saygı duymaya başladım. Orijinal aldığınız oyunu internete bağlanmadan oynayamıyorsunuz, açılmıyor. Korsan oyun ise sorunsuz çalışıyor.
Ayrıca birçok kısıtlama ve DRM ile de orijinal oyun oynayanların deneyimi mahvediliyor. Bahaneleri ise oyunun hemen kırılmaması. Ancak şöyle bir şey var: Oyunu korsan oynayacak adam zaten her türlü korsan oynayacak. Oyun illaki kırılacak ve adam da indirip oynayacak. Sırf korsan oynayan adam 2 hafta geç erişsin diye orijinal oynayanların deneyimi mahvedilmekte.
- Makaleler
- 5
@Max Caulfield, ayrıca korsan kullanımda bazı oyun şirketlerinin oyuna eklediği telemetriler de devre dışı kalmış oluyor. Genellikle Scene grupları oyunu orijinal halinden bile daha iyi duruma getirmeye çalışıyorlar. Tabii o eski heyecanı göremiyorum hiçbir Scene grubunda.
Oyunları satın aldığımızı sanıyoruz. Sözde bizim oluyorlar. Ama interneti kapattığınızda çoğuna erişemiyorsunuz bile. Yani modem çalıştığı sürece siz o oyunlara sahipsiniz. Benim oyuna sahip olma anlayışım onu satın aldıktan sonra internetsiz bir şekilde istediğim gibi oynayabilmektir. Şimdi oyunu açmak için 2, 3 launcher ve program çalışıyor. Korsan oynayacak adam korumanın kralını koysalarda oynayacak. Bakın CD Project Red'e. Adamlar oyunlarına kopya koruma sistemi koymuyorlar ve satışlar çok yüksek. Bozuk çıkarttıkları oyun bile 30 milyon sattı.
BirForumcuKişi
Üstün
Korsan oyun iyiidir bazı oyunlardan orijinalden fazla performans verir mesela GTA V sırf saçma rocksterın iğrenc arayüzü yüzünden FPS kaybı yaşıyorum orjinalde.