Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kedilik

Başarılı
Oyunu korsan indirdim. Launcher’ı açınca sistemde ara ara 5-6 saniyelik mikro takılmalar oluyor. İmleci bile oynatırken hissediliyor. Oyun içinde azalıyor ama yine de can sıkıyor. FPS yüksek, sıcaklıklar normal. Aynı sistemde The Last of Us Part 1’i sıkıntısız bitirdim. Niye böyle oluyor, nasıl çözebilirim?

Sistem:
  • ROG STRIX G16
  • RTX 4060 (sürücü güncel)
  • i7 13650HX
  • 16 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı sorunu yaşayan olursa geç cevap veriyorum ama yine de yazayım. Geçici çözüm olarak ekranın doğrudan NVIDIA ekran kartına yönlendirilmesini kapattım, bu sayede takılmalar geçti. FPS düşmüştü, bu yüzden son olarak DDU ile sürücüleri tamamen kaldırıp yeniden kurmayı denedim ve sorun tamamen çözüldü.
Hocam sebebi Tlou 2 için gölgelendiriciler önceden yüklenmiyor. Yani demek istediğim bölümü sen oynarken arkada indiriyor bu sebepten dolayı takılmalar falan oluyor. Part 1 için önceden indirebiliyorduk o yüzden rahat bir şekilde oynayabildin.

Hocam sebebi Tlou 2 için gölgelendiriciler önceden yüklenmiyor. Yani demek istediğim bölümü sen oynarken arkada indiriyor bu sebepten dolayı takılmalar falan oluyor. Part 1 için önceden indirebiliyorduk o yüzden rahat bir şekilde oynayabildin.
Hocam ama oyunu ilk açtığımda gölgelendiriciler yükleniyor demişti. Orada tam yüklenmedi mi yani?

Aynı sorunu yaşayan olursa geç cevap veriyorum ama yine de yazayım. Geçici çözüm olarak ekranın doğrudan NVIDIA ekran kartına yönlendirilmesini kapattım, bu sayede takılmalar geçti. FPS düşmüştü, bu yüzden son olarak DDU ile sürücüleri tamamen kaldırıp yeniden kurmayı denedim ve sorun tamamen çözüldü.

Çözüm