Universite kazanmak kolay. Maddi imkanin varsa oku tabii ki. Sahsen ben tek basima kimseden destek almadan 2 yil boyunca kafaaya koydum ac susuz okudum bitti. Bilgisayarsiz bilgisayar programciligi bitirdim. Simdiki aklim olsa lise seviyesinde KPSS girer ve saglam bir puan alir herhangi bir büro memuru veya diger teknisyen turlerinde atamami gerceklestirirdim. Kiymet yok okuyanlar icin bunu bilin oncelikle. Ilanlarin %70'i lise seviyesi icin. Örnek vereyim lise bilgisayar bitiren teknisyen olarak basvuruyor. Ben lise bilgisayar bitirdim ustune universite bilgisayar programciligi bitirdim bu ilana basvuramiyorum mesela. Anlatabildim mi? Tabii ki saglam lisans bolumleride ogretmenlik gibi bunlarda da atanamazsan ayvayi yedin yani kesinlikle. Ozel sektorde illaki is bulursun fakat sabah 8 aksam 9 calistiriyorlar. Izin alman, yedigin ictigin batiyor, gezmen batiyor. Her seyine karisiyorlar. Kurumsal firmalara zaten giremezsin dayın yoksa. Benim dayım yok babam yok. Oyle kimsesiz desteksiz bir seyler deniyorum olmuyor.
+sonsuz.
Mevcut sistem Lisans okuyanları cezalandırmak üzerine. 100 kere hakkım olsa 100ünde de Liseden atanmaya bakardım. Memur olmak gibi bir hedefiniz varsa üniversiteyi okumayın. Okuyacaksanız da bitirmeden önce atanmaya çalışın.
KPSS şu an bence, viral gibi patladı herkes aynı şeyi konuşuyor. YKS'den bir farkı kalmadı eskiden bir ağırlığı vardı. Gene atanamıyordunuz, şimdi hiç atanamayız gibi hissediyorum.
KPSS şu an bence, viral gibi patladı herkes aynı şeyi konuşuyor. YKS'den bir farkı kalmadı eskiden bir ağırlığı vardı. Gene atanamıyordunuz, şimdi hiç atanamayız gibi hissediyorum.
Özel sektor asgari ucret verip somurdugu icin boyle oldu. Adam gibi ev icin en az 15 bin lira odemek gerekiyor aylik. Ne olacak ti ki? Hakkımı helal etmiyorum ben bu duruma dusurenlere.
Aslında çok değişen bir şey yok. Her zaman ağırlığı vardı. Ama şuan ülke şartları daha da kötüleştiği için herkesin dilinde olduğu doğru. Bazı bölümlerden mezunların işi daha zor. Çünkü oralarda rekabet arttı. Örneğin Bilg. Müh. , Yazılım veya diğer mühendislik dalları için KPSS daha da zorlaştığını düşünüyorum. Çünkü piyasa ölü vaziyette. Buradaki mezunlar da belirli seviyede insanlar . O yüzden rekabeti daha çetin olacaktır diye düşünüyorum. Kendim için örnek vereyim;
EEM mezun olalı 3 sene oluyor. Abartı bir sayısal zekam yok. Liseden çıkalı 8-9 yıl olmuş. Matematikte mesela zorlanıyorum. Ama bu bölüm sonuçta sayısal. Bu bölümden 1 kişi fazla çalışsa bile benim aleyhime. Çünkü çoğunda sayısal yatkınlık var. Ben biraz karambole gittim.
+sonsuz.
Mevcut sistem Lisans okuyanları cezalandırmak üzerine. 100 kere hakkım olsa 100ünde de Liseden atanmaya bakardım. Memur olmak gibi bir hedefiniz varsa üniversiteyi okumayın. Okuyacaksanız da bitirmeden önce atanmaya çalışın.
Hükümet degismesi lazım artik bu sacmaliga son verilmeli. Yahu daha ne yapayim ben anlamiyorum. Teknisyen mi ariyorlar yoksa baska bir sey mi anlamiyorum kafam almiyor. Adalet bakanligi ilanlari bilgisayar teknisyeni ilani var suan onlarca basvuramiyorum universiteyi bitirdigim halde. Resmen diyorlar ki sen universiteyi bosuna okudun biz o universiteyi issizlik istatistikleri dussun diye actik. Bunu cikariyorum. Daha cok seyler soylerdimde gerek yok. Tez vakitte bu duruma dusurenler degismesini temenni ediyorum. Yeter ya.
Aslında çok değişen bir şey yok. Her zaman ağırlığı vardı. Ama şuan ülke şartları daha da kötüleştiği için herkesin dilinde olduğu doğru. Bazı bölümlerden mezunların işi daha zor. Çünkü oralarda rekabet arttı. Örneğin Bilg. Müh. , Yazılım veya diğer mühendislik dalları için KPSS daha da zorlaştığını düşünüyorum. Çünkü piyasa ölü vaziyette. Buradaki mezunlar da belirli seviyede insanlar . O yüzden rekabeti daha çetin olacaktır diye düşünüyorum. Kendim için örnek vereyim;
EEM mezun olalı 3 sene oluyor. Abartı bir sayısal zekam yok. Liseden çıkalı 8-9 yıl olmuş. Matematikte mesela zorlanıyorum. Ama bu bölüm sonuçta sayısal. Bu bölümden 1 kişi fazla çalışsa bile benim aleyhime. Çünkü çoğunda sayısal yatkınlık var. Ben biraz karambole gittim.
Hükümet degismesi lazım artik bu sacmaliga son verilmeli. Yahu daha ne yapayim ben anlamiyorum. Teknisyen mi ariyorlar yoksa baska bir sey mi anlamiyorum kafam almiyor. Adalet bakanligi ilanlari bilgisayar teknisyeni ilani var suan onlarca basvuramiyorum universiteyi bitirdigim halde. Resmen diyorlar ki sen universiteyi bosuna okudun biz o universiteyi issizlik istatistikleri dussun diye actik. Bunu cikariyorum. Daha cok seyler soylerdimde gerek yok. Tez vakitte bu duruma dusurenler degismesini temenni ediyorum. Yeter ya.
Çok saglam bolum. Gunluk 60 tane matematik cikmis soru cozsen 1 ay boyunca fulleyecegini dusunuyorum matematigi.
Malesef cahilliğin kurbanıyız. Yol gösteren olmadığı için 17-18 yaşında ergen aklınla bir karar veriyorsun ve ucu nereye gidecek orasını düşünmüyorsun. Yapacak bir şey yok.
Bölümün adı sağlam olsa da ben ona layık değilmişim okuyunca anladım. Valla o kadar basit olmuyor ya. Ocak sonundan beri çalışıyorum. Sadece matematik olsa dediğin belki olur. 75 ,şansa 80 neti bulacak kıvamdayım. 15-20 nete ihtiyacım var. Uğraşıyoruz bakalım. Nasip.
Maalesef cahilliğin kurbanıyız. Yol gösteren olmadığı için 17-18 yaşında ergen aklınla bir karar veriyorsun ve ucu nereye gidecek orasını düşünmüyorsun. Yapacak bir şey yok.
Bölümün adı sağlam olsa da ben ona layık değilmişim okuyunca anladım. Vallahi o kadar basit olmuyor ya. Ocak sonundan beri çalışıyorum. Sadece matematik olsa dediğin belki olur. 75, şansa 80 neti bulacak kıvamdayım. 15-20 nete ihtiyacım var. Uğraşıyoruz bakalım. Nasip.