Behzatinho

Yetkin
Yer
Donauinsel
İyi akşamlar arkadaşlar. Geçtiğimiz haftalarda evime yakın başka bir şehirde yüksek lisansa başladım ve ilk defa geçen hafta perşembe günü derse gittim. Sabahki derste 6-7 kişi kayıtlı olmasına rağmen ilk kez gelenin ben olduğumu söyledi hocam. Daha sonrasında ise bu süreçte sunumlar yapacağımı, sürekli Türkçe-İngilizce makaleler göndereceğini bunlar üzerine çalışacağımı vs. bahsetti. Keza diğer derslerde de benzer bir durum olacağını biliyorum. Haftanın 2 günü Yüksek Lisansa git gel yapmam gerekiyor. Ayrıca şu an KPSS'ye hazırlanmaktayım ve tüm odağımı oraya vermek istiyorum. Yüksek Lisans sürecim, KPSS sürecimi ne kadar etkiler? Çünkü askerlik tecil durumum da söz konusu. Tecilimi kaybetmek istemiyorum bu yüzden de Yüksek Lisans kaydımı 1 yıl dondurmak en mantıklısı gibi geliyor ancak o durumda da gerekçeli bir mazeret (hastalık, doğal afet, doğum vb.) isteniyor. Mazeret olarak bunlardan birini yazamıyorum ama nasıl dondurabilirim ne yazabilirim forma? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki iş aynı anda zor olur odaklanması. Yüksek lisansı bitirip KPSS'yi sonraya bırakmak daha mantıklı bence. Askerlik yapmadıysanız o daha kötü ben son yılımda tecili bozdurup gitmiştim. Çünkü önünde engel oluyor ne işe alırlar ne de başka bir şey yapabilirsin.

İki iş aynı anda zor olur odaklanması. Yüksek lisansı bitirip KPSS'yi sonraya bırakmak daha mantıklı bence. Askerlik yapmadıysanız o daha kötü ben son yılımda tecili bozdurup gitmiştim. Çünkü önünde engel oluyor ne işe alırlar ne de başka bir şey yapabilirsin.
Özel sektör defterini kapattım zaten hocam. Oradan bir şey beklemiyorum. Ama KPSS'yi sonraya bırakmak dediniz "Sanırım 2028 Kpss'den bahsediyorsunuz" işte o daha kötü hocam. Yüksek Lisansı bitirip KPSS'ye sonra hazırlanmak epey bir vakit alacaktır ve bu da bir o kadar zor olur

Özel sektör defterini kapattım zaten hocam. Oradan bir şey beklemiyorum. Ama KPSS'yi sonraya bırakmak dediniz "sanırım 2028 KPSS'den bahsediyorsunuz" işte o daha kötü hocam. Yüksek lisansı bitirip KPSS'ye sonra hazırlanmak epey bir vakit alacaktır ve bu da bir o kadar zor olur.

Ya da yüksek lisansı dondurup bir şekilde hazırlanmanız gerekir. İkisi zor olur.

Ya da yüksek lisansı dondurup bir şekilde hazırlanmanız gerekir. İkisi zor olur.
Evet hocam bende öyle düşündüm. Bir de müsaitseniz fikir almak isterim. Bu hafta dondurmak için kayıt dondurma formunu dolduracağım sanırım öğrenci işleri veriyormuş. Ama gerekçe istiyorlar mazeret için ek belge vs... Bende şu an öyle durumlar yok ama sistemde bu durumların yanında İlgili Akademik Birimin kabul edeceği diğer nedenler yazıyordu. Ben şimdi Ailevi Nedenler, Özel Sebepler gibi şeyler yazsam kabul edilme şansım olur mu sizce?

Askerlik sana bana engel oluyordu. Memur olup işini dondurup askere gelenler vardi. xD

Özel sektör defterini kapattım zaten hocam. Oradan bir şey beklemiyorum. Ama KPSS'yi sonraya bırakmak dediniz "Sanırım 2028 KPSS'den bahsediyorsunuz" işte o daha kötü hocam. Yüksek Lisansı bitirip KPSS'ye sonra hazırlanmak epey bir vakit alacaktır ve bu da bir o kadar zor olur

Yuksek lisans bitirip KPSS ile atanamazsin torpilin yoksa. Hangi bolum bu? Atanacagini hiç sanmiyorum cunku yuksek lisans ilanlari cok az ve oraya girecekler icin ilan aciliyor yani onceden bellidir girecekler merak etme. Bence yuksek lisansi tamamen birak bu durumda memur olduktan sonra yuksek lisans yap.

Askerlik sana bana engel oluyordu. Memur olup işini dondurup askere gelenler vardi. xD

Yuksek lisans bitirip KPSS ile atanamazsin torpilin yoksa. Hangi bolum bu? Atanacagini hiç sanmiyorum cunku yuksek lisans ilanlari cok az ve oraya girecekler icin ilan aciliyor yani onceden bellidir girecekler merak etme. Bence yuksek lisansi tamamen birak bu durumda memur olduktan sonra yuksek lisans yap.
Şu an ki süreçte tecili kullanmam gerek yoksa bana kalsa şimdi bırakırdım emin olun.. Ama bıraktığım an Lisans döneminden kalan tecil işliyor o da Temmuz 2026'da son buluyor...

Şu an ki süreçte tecili kullanmam gerek yoksa bana kalsa şimdi bırakırdım emin olun.. Ama bıraktığım an Lisans döneminden kalan tecil işliyor o da Temmuz 2026'da son buluyor...
Yoklamanj yaptirma gec git bisi olmaz para cezasj yersin. KPSS yakin tecili bozar askere gidersin sinavdan sonra.