Unlishimaide

Becerikli
Pek bilgim olmadığı bir konu.
Yaş 19.
Lise mezunuyum.
Daha önce üniversite kazandım ancak gitmedim.
Bu durumları ele alınca benim KPSS ortaöğretime girmem mantıklı mı?
Arkadaşım meslek lisesi mezunu olman gerek dedi ancak ben Anadolu mezunuyum.
Yardımcı olabilir misiniz?
Ortaöğretim KPSS daha avantajlı sanırım, bilmiyorum ancak zor ve kontenjan bayağı az dendi.

Avantajlı mı bilmem ama Ortaöğretimde giren kişi çok, atanman istiyorsan özellikle düz memur ise 85/90 üstü alman gerekir. Üniversite mezunu olsaydın şansın yüksek olabilirdi, Ortaöğretim kadar rekabet yok.

Avantajlı mı bilmem ama Ortaöğretimde giren kişi çok, atanman istiyorsan özellikle düz memur ise 85/90 üstü alman gerekir. Üniversite mezunu olsaydın şansın yüksek olabilirdi, Ortaöğretim kadar rekabet yok.
70 puan üstü aldı mı girebilir. 85-90 ne yaptın sen? İnfaz koruma vs. alımlarına girebilir. Hizmetli memurluk alımları oluyor, oralara başvurabilir

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi: Bahsi geçen bölümlerde üniversite mezuniyet şartı aranmamaktadır. https://pgm.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/2026sozlesmelitasra
Düzelttim.

Zabıta, katip, infaz koruma, hizmetli alımları, özel güvenlik alımları da oluyor da onda 2 yıl üniversite şartı istiyor.

Yanlış bilgidir. Zabıt Kâtibi ve diğer alanlara başvurmak için üniversite şartı gerekmemektedir.

Kaynak: Adlî ve İdarî Yargıda Çalıştırılmak Üzere Sözleşmeli Personel Alımı İlanı [Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen (Elektrik, İnşaat, Makine, Bilgisayar, Mobilya, Tesisat ve İklimlendirme), Destek Personeli (Şoför, Aşçı, Hizmetli)]

@Unlishimaide, KPSS Ortaöğretim sınav puanı olarak KPSS P94 puanı gelir. Ortaöğretim sınavı ön lisans ve lisans KPSS'ye göre çok daha kolay ve puan alabilir.

Herhangi bir şekilde meslek lisesi mezunu olmana gerek yok. Sadece P94 ile alım yapan bazı alanlar meslek şartı isteyebilir. Buna garsonluk ve diğer meslekler örnektir.

Başvurular da Kariyer Kapısı üzerinden yapılır genelde: https://kariyerkapisi.gov.tr/

Ek sormak istediğin bilgi var ise eğer lütfen sor.