Bu sınav hayatımızı şekillendiren yegâne bir sınav olduğundan dolayı çok kafama takıyorum. Her soru çözdüğümde yeni şeyler öğreniyorum ve vay be diyorum. İşin komik yanı ise bildiğimi de unutuyorum. Tarih bölümü özellikle. Ecdadımız derya deniz bir tarih yazmış, oku oku bitmiyor. Tanzimat dönemi, ıslahatlar bunlar çok önemli konular, en az 5 defa bu soru çıktı karşıma, her defasında da yanlış işaretledim. Okuyorum, öğreniyorum, 2 gün sonra tekrar unutuyorum. Basit netler böylece kayıp gidiyor. Matematik ise bazen kafam basıyor fena halde hem de ve problemler sorularını çözüyorum. 1 gün sonra başka bir denemede başka soruları görünce beynim duruyor desem yeridir ve öylece bakıyorum soruya, bu ne demek oluyor diye. Fena halde strese girdim. 85 üstü almam gerekli ama zor gibi gözüküyor. Merkezi atama için 90 almam gerekli. O aradaki 5 puan bir türlü çıkmıyor. 80-85 alıp mülakat mülakat gezmek istemiyorum çünkü maddi açıdan zor ve ağzınızla kuş tutsanız o mülakatı geçmesi zor. Ne yapacağım, ne edeceğim bilmiyorum. Fena halde strese girdim. Bir yandan ailem tarafından dışlanmışım, annemin varsa yoksa büyük oğlu. Her şeyini ona göre kurmuş annem. Babam zaten düşmanım gibi, aynı evde iki yabancıyız. İşin içinden çıkamıyorum. Ne olacak, ne bitecek bilmiyorum. Belirsizlikler fena halde beni strese sokuyor. Sanırım dert çekmeye gelmişim dünyaya.

Son düzenleyen: Moderatör: