IBAN işlemlerini hiçbir şekilde göz önünde bulundurmuyorlar. Bunu söylemeyen bankacı duymadım. Zira 10 senedir hesabıma giren çıkan miktarın haddi hesabı belli değil, 16 yaşımda ilk kez İş Bankası'yla başladım IBAN hesabı açtırarak. Hala İş Bankası'ndan kredi ürünü kullanamıyorum. İş Bankası'nın reddettiğini Garanti, DenizBank, QNB, Halkbank, Akbank fazlasıyla verdi sağ olsunlar. Hepsinde de kredili ürünüm var.
Her şey KKB'ye, KKB ile ilgili olan her türlü ödeneklere ve bankaya beyan ettiğin gelire bakıyor.
Limitin dolmuş, naçizane tavsiyem, mümkün mertebe daha çok gelir beyan etmek ve Garanti, DenizBank, QNB, Akbank gibi kolay bankalarla çalışmayı tercih etmek. Kamu bankalarından ve Yapı Kredi'den uzak dur. Süründürürler.
Ya da 80K maximum olmasın atıyorum, 20 maximum, 20 Axess, 20 bonus vs... Öyle düşünebilirsin. Çalıştığın banka sayısı çok olunca rekabet giriyor işin içine. Her banka duruma göre ayrıcalık sağlamaya çalışıyorlar. Ayrıca krediden ziyade mümkünse esnek hesap kovala derim. Kredi faizleri çok yüksek malum. 0 faizli krediler için de dediğim gibi yüksek gelir beyan etmek lazım. Bir de krediden ziyade kart almak çok daha kolay.
Ayrıca asgari ödeme yapma. Borç ne geldiyse hepsini kapatmaya devam et.