angarya_messi

Yetkin
Selam arkadaşlar. A101 de çalışmaya başladığım zaman DenizBank için banka hesabı açtırdım. Özellikle istemediğimi belirtmeme rağmen zorla yıllık ücrette yok vb. diyerek kredi kartıda verdiler. Yaklaşılk 6-7 ay önce işten ayrıldım şu an okuyorum. Birkaç gün önce yıllık üyelik ücreti adı altında 689,50TL kesilmiş. 2 defa kayıt oluşturmama rağmen iade reddedildi. Bu ücreti nasıl geri alabilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240620_175751_Messages.webp
    Screenshot_20240620_175751_Messages.webp
    90,7 KB · Görüntüleme: 123
Benim garanti de kesmiş eşimin DenizBank'ta. Bir ara bu kart ücretleri iptal olacak diyorlardı anlamak mümkün değil.

Müşteri hizmetlerini arayıp geri istediğimi belirttim geçenlerde, 1 yıl daha kullanma sözünüze karşılık puan olarak yatıralım dediler. 1 yıl daha kullandığımda zaten tekrar ücreti keseceklerdi aynı mantığa denk geldiği için iptal ettirdim.

İşin kısası, kullanım sözüne karşılık iade edebiliyor müşteri hizmetleri.

Eğer kartın sade kart değilse, kampanyalı özellikli kartsa yıllık ücreti olur. Ama sana kart aidatı yok diyip daha sonra ücret kesmişlerse kanuna aykırıdır.

Tüketici hakem heyetine başvurabilirsin, konuyla ilgili mevzuat makamı TCMB olduğu için TCMB'den şikayet oluşturabilirsin. Bir de yazılı olmayan racondur, müşteri hizmetlerini arayıp ben bu kartı iptal ettireceğim tüketici hakem heyetine TCMB'ye BDDK'ya şikayet edicem ayaklarına girersen puan olarak vs. iade ederler.