yazdıkların arasından bybiti ve yazmadığın kucoini binance ile birlikte kullanan birisi olarak aralarındaki fark arkadaşların söylediği gibi coinlerin sayısı hacimler vs gibi farklar var. ama ilaveten binance bir coinin geleceği en son ve en büyük market oluyor genelde ve binancete listelenince bir artış oluyor çok daha fazla insana ulaştığı için. buradan şu anlam çıkıyor, örneğin bir projeyi çok araştırdın ve hoşuna gitti ama binance'te henüz listelenmemiş, gidip bybitte veya kucoinde veya diğer alternatiflerde varsa orada hesap açıp bunu alırsın. coin/token eğer gerçekten başarılıysa eventually binance onu listeliyor ve sen kazanmaya daha erken başlayabiliyorsun böylece. bu aralarındaki farklardan birisi. bu durum tüm borsalarda var, kripto varlıklar önce dexlerde sonra cexlerde listeleniyor, proje iyi giderse sırasıyla gelen bu listelemeler fiyata da artı yönde yansıyor. ancak şunu da belirtmem gerekir, binance 2023ün sonlarına kadar coin/token listelerken daha muhafazakar daha emniyetli hareket ediyordu fakat şu son 3-4 ayda çok ele ayağa düşmüş projeleri de listelemeye başladılar. yani her binance'e gelen çok iyi coindir demek anlamına gelmiyor, her zamanki gibi dyor(do your own research) burada da işliyor.
bu söylediklerim yabancı borsalar için geçerli, yerli borsaları kullanmıyorum, tutarsız ve stabil olmayışlarından ötürü önermiyorum ve daha önemlisi gerek de duymuyorum. çünkü binance'e de sıfır komisyon para gönderip çekebiliyorsun. bunun için bir binance tr hesabı açıyorsun, binance tr'ye TL olarak paranı atıyorsun kendi banka hesabından. sonra içeride TL'yi USDT'ye çevirip original binance hesabına çekip istediğin binancete listeli coini alabilirsin.