Bütçe
4200
Bu arada KTC de CSOT da Cin menseli firmalar diye acaba partnerlikleri var mi veya birbirlerinin bunyesindeler mi diye baktim ama herhangi bir baglantilari yok. KTC'nin daha cok Innolux, AUO ve LG ile baglantisi varmis ve genelde de urunlerinde onlarin panelini kullaniyormus.
H27t22c de auo panel var, forumda konusunu açmıştım. Tr de ktc monitör sayısı bir elin parmağı kadar. Yurt dışındaki modellere biraz baktımda bir sürü model var. Oled, miniled vs hatta black smearing sorunundan müzdarip olmayan hızlı modellerde var mış. Ktc m27t20 ve h27e22 gibi.

Bu kaynakta görmüştüm:
IMG_3737.webp

Displayspec üzerinde de ktc monitörler listeleniyor. Techless, pc monitors vb profesyonel incelemecilerinde videolarını görünce markaya güvenim arttı.

2. el alirim dersen HP Omen 25i ve 24G2U v1'e bakabilirsin. Normalde parlaklik oncelikli secenek olarak en iyisi 24G2SPU onerirdim lakin panel arizasi bu modelde yaygin.
2.El konusunda benim için sorun yok, ancak yaşadığım çevrede eli yüzü düzgün tek R25i-30 vardı, o da olmadı. Başka şehirden kargo ile almaya çekiniyorum; alışveriş sitesinden alınca muhattap bulunuyor ama 2. el alım satımda iki taraf da mağdur olabildiği için pek sıcak bakamıyorum. Büyük şehirlerde de tanıdığım pek yok maalesef.

KTC'ye marka bazinda isindigim soylenemez ama tercih konu sahibine kalmis. Yani 25 senedir panel ureten bir markanin monitorlerinde kendi paneli yerine CSOT kullanmasi tuhaf.

Başka seçenek pek göremedim hocam, artık güvenmek zorundayız çünkü artık monitör işini halletmeliyim. Bir sorun çıkarsa da (umarım çıkmaz) hep beraber öğrenmiş oluruz.

Son düzenleme:
Başka seçenek pek göremedim hocam, artık güvenmek zorundayız çünkü artık monitör işini halletmeliyim. Bir sorun çıkarsa da (umarım çıkmaz) hep beraber öğrenmiş oluruz.
Hayırlı olsun. İncelemeler neticesinde orta-iyi bir monitör, pişman etmez. Tabii kalite kontrol kısmını bilemem, onu süreç gösterir.

2.El konusunda benim için sorun yok, ancak yaşadığım çevrede eli yüzü düzgün tek R25I30 vardı, o da olmadı. Başka şehirden kargo ile almaya çekiniyorum; alışveriş sitesinden alınca muhatap bulunuyor ama 2. el alım satımda iki taraf da mağdur olabildiği için pek sıcak bakamıyorum. Büyük şehirlerde de tanıdığım pek yok maalesef.

Hepsiburada satıcılı değil mi? Değişim yaparsın.

Yorumlarda olumlu.
IMG_3738.webp

Burada vp249qgr ike kıyaslanmış.

Hayırlı olsun. İncelemeler neticesinde orta-iyi bir monitör, pişman etmez. Tabii kalite kontrol kısmını bilemem, onu süreç gösterir.

Proje bilgisayarı için aldığım için çok üst düzey bir şey beklemiyordum zaten. Tek isteğim, parlaklığının yüksek olmasıydı çünkü bu bilgisayarı dış ortamda kullanacağım. Şu an aklımı kurcalayan tek şey, acaba bu monitör şu an ana sistemime bağlı olan LG 24GN650-B'den daha iyi mi? :D Eğer daha iyiyse, belki ana monitör olarak kullanabilirim.

Proje bilgisayarı için aldığım için çok üst düzey bir şey beklemiyordum zaten. Tek isteğim, parlaklığının yüksek olmasıydı çünkü bu bilgisayarı dış ortamda kullanacağım. Şu an aklımı kurcalayan tek şey, acaba bu monitör şu an ana sistemime bağlı olan LG 24GN650-B'den daha iyi mi? :D Eğer daha iyiyse, belki ana monitör olarak kullanabilirim.
24GN650-B'den kontrast ve parlaklık bakımından daha üstün. 24GN650-B şu an piyasanın kontrast bakımından en kötü monitörü, bazı incelemelerde 650:1 bile verdiği oluyor. IPS'ler için kabul edilebilir sınır 1000:1, hatta şu an güncel modellerde bu beklenti 1200:1'e kadar yükseldi. Beklenilen değerin yarısı kadar kontrast sunan bir model 24GN650-B. Renk gamutu olarak yakın sayılırlar, parlaklık olarak da yine KTC üstün.