Bütçe
4200
500-600 TL kâr için 2.el almanızı önermem. Ama 1500-2000 TL fark varsa olabilir.

1000TL fark olsa bile kargo işi çok riskli geliyor bana. Ama bulunursa risk almaya değebilir belki.

24GN650-B'den kontrast ve parlaklık bakımından daha üstün. 24GN650-B şu an piyasanın kontrast bakımından en kötü monitörü, bazı incelemelerde 650:1 bile verdiği oluyor. IPS'ler için kabul edilebilir sınır 1000:1, hatta şu an güncel modellerde bu beklenti 1200:1'e kadar yükseldi. Beklenilen değerin yarısı kadar kontrast sunan bir model 24GN650-B. Renk gamutu olarak yakın sayılırlar, parlaklık olarak da yine KTC üstün.

O zaman KTC'yi ana monitör yapmak daha mantıklı gibi ama bir de yan yana koyup test etmek lazım. Monitör elime ulaştığında hatırlarsam bilgi veririm.

24GN650-B'den kontrast ve parlaklık bakımından daha üstün. 24GN650-B şu an piyasanın kontrast bakımından en kötü monitörü, bazı incelemelerde 650:1 bile verdiği oluyor. IPS'ler için kabul edilebilir sınır 1000:1, hatta şu an güncel modellerde bu beklenti 1200:1'e kadar yükseldi. Beklenilen değerin yarısı kadar kontrast sunan bir model 24GN650-B. Renk gamutu olarak yakın sayılırlar, parlaklık olarak da yine KTC üstün.
Hocam marka bazlı değerlendirmezsek ktc>gigabyte değil mi? Panel aynı olmasına rağmen arka aydınlatmadan ötürü parlaklıkta ktc çok daha iyi 350 vs 430nit çıkıyor. Kontrast oranı da 1100:1-1300:1 bandında, gigabyte ise 1050:1-1150:1 bandında çıkıyor. Renk gamutu ölçümü donanımarşivi incelemesinde biraz düşük çıkmış. Diğer incelemelerde gayet iyi.

Monitör bu bütçede hdr açık gibi parlaklık sunuyor resmen.

@BerkayZ87 @2254
Bugün KTC monitör elime ulaştı ve çok şükür ölü piksel yok. Hangi monitörü ana monitör yapacağıma karar vermek için LG monitörümle KTC’yi yan yana koydum ve yaklaşık 5-10 dakika boyunca aynı videoyu oynattım. Ancak neredeyse hiçbir fark göremedim. Parlaklık açısından da LG ile benzer.

Ayrıca renk testi yaptım; açıkçası renkler neredeyse birebir aynıydı. Siyahlar da benzerdi. Ancak siyah renk testi sırasında KTC'nin IPS glow'unun belirgin şekilde fazla olduğunu gördüm. Özellikle sağ üst köşede, sanki biri el feneri tutuyormuş gibi bir parlaklık var. Bu durum IPS glow’dan çok, ışık sızması gibi görünüyor çünkü her açıdan belli oluyor. Rahatsız eder mi bilmiyorum. Bu sorunu belirterek iade veya değişim yapılır mı, onu da bilmiyorum.

Söyleyebileceğim çok fazla bir şey kalmadı. Birkaç kontrast testi daha yaptım; yine LG ile pek fark göremedim. Zaten LG monitörümü çok sevdiğim için muhtemelen KTC’yi de severim. Ancak bu IPS glow’un bu kadar belirgin olması umarım ileride bir sorun yaratmaz.

Benim gözlerim tabii ki de sensör değil, o yüzden çok net, nokta atışı şeyler söyleyemem :D Şu an kullandığım monitör zaten renk ve parlaklık olarak bana göre üst düzeydi; beyazıyla, siyahıyla bu zamana kadar hiç üzmedi. Berkay hocam, dediğiniz kontrastı kötü olan model gerçekten bu model mi bilmiyorum ama bana aynı geldiler. Renkleri ve parlaklığı düşük bir monitörden buna geçecek olanlar muhtemelen memnun kalacaktır ama benim gibi zaten elinde renk ve parlaklık açısından iyi bir monitör olan birinin, ekstra olarak almasına gerek duyacağını sanmıyorum.

Ben bu monitörü proje bilgisayarımda kullanmak için aldım, o yüzden benim için dert değil. Ama başka biri para verip aldığı görüntünün aynısını tekrar görse, bence üzülürdü :D

Son düzenleme: