Yer
Trabzon
İyi Sosyaller herkese, G65B'yi almaktan vazgeçtim yine IPS panel üzerinde ilerleyeceğim sanırım. Ancak bu 3 monitör arasında kaldım. KTC markasının incelemelerini ve önerilerini çok gördüm. Şu an kafama da çok yatıyor ama 3'ü arasında tercih edilebilirliği var mı? Önerilerinizi de elbette bekliyorum. Bir de böyle bir monitör gözüme takıldı Koorui G2721E bunu alınabilirliği var mıdır? @2254 @BerkayZ87 ustalarım 2 dk el atar mısınız?

Son düzenleme:
Anladım hocam. Peki koorui G2721e hakkında düşünceniz nedir? Aradaki 1K fiyat farkına değer mi?

Philips ve AOC ile görüntü kalitesi bakımından muadil sayılacak kadar yakın değerlere sahip. Aradaki en büyük fark yenileme hızı. Renk gamutu bakımından KTC hayrı sayılır farkla üç modelden de iyi. 1k fark verilebilir.

Philips ve AOC ile görüntü kalitesi bakımından muadil sayılacak kadar yakın değerlere sahip. Aradaki en büyük fark yenileme hızı. Renk gamutu bakımından KTC hayrı sayılır farkla üç modelden de iyi. 1K fark verilebilir.

Anladım hem oyunda hem film dizide tatmin eder diyorsun hocam tamamdır çok teşekkür ediyorum.

Tam anlayamadım kusura bakma hocam ama ktc Koorui'den de daha iyi değil mi?

Anladım hem oyunda hem film dizide tatmin eder diyorsun hocam tamamdır çok teşekkür ediyorum.

Bence VA film, dizi ve oyun için daha iyi olur. Kontrast oranı daha yüksek, siyah tekdüzelik daha iyi ve IPS glow problemi yok.

Screenshot_20251129_133105_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp

Screenshot_20251129_133116_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp

Tam anlayamadım kusura bakma hocam ama ktc Koorui'den de daha iyi değil mi?

Evet.

Mesela buna bakabilirsiniz;

Bence VA film, dizi ve oyun için daha iyi olur. Kontrast oranı daha yüksek, siyah tekdüzelik daha iyi ve IPS glow problemi yok.

Eki Görüntüle 206446

Eki Görüntüle 206447

Evet.

Mesela buna bakabilirsiniz;

Allah Allah. Normalde IPS renk anlamında VA'dan daha iyi değil miydi VA daha güzel gibi görünüyor :D. Şimdide aklıma yine G65B giriyor. IPS daha niye var ki?

Allah Allah. Normalde IPS renk anlamında VA'dan daha iyi değil miydi VA daha güzel gibi görünüyor :D. Şimdide aklıma yine G65B giriyor. IPS daha niye var ki?
Kötü IPS>Kötü VA
Ortalama IPS>Ortalama VA
İyi VA>İyi IPS

Ucuz IPS
İyi renk
İyi tepki süresi
Kötü kontrast
Ortalama görüntü doğruluğu

Pahalı IPS
Çok iyi renk
Çok iyi tepki süresi
Kötü kontrast
İyi görüntü doğruluğu

Ucuz VA
Kötü renk
Kötü tepki süresi
Kötü görüntü doğruluğu
İyi kontrast

Pahalı VA
İyi renk
İyi tepki süresi
İyi görüntü doğruluğu
İyi kontrast

Mevzu bu aslında. İyisini bulursan VA da görüş açısı haricinde sorun çekmezsin. Bütçe yoksa hemen hemen her alanda kötüdür. IPS en dengelisi, ucuzu bile iş yapar.

Kötü IPS>Kötü VA
Ortalama IPS>Ortalama VA
İyi VA>İyi IPS

Ucuz IPS
İyi renk
İyi tepki süresi
Kötü kontrast
Ortalama görüntü doğruluğu

Pahalı IPS
Çok iyi renk
Çok iyi tepki süresi
Kötü kontrast
İyi görüntü doğruluğu

Ucuz VA
Kötü renk
Kötü tepki süresi
Kötü görüntü doğruluğu
İyi kontrast

Pahalı VA
İyi renk
İyi tepki süresi
İyi görüntü doğruluğu
İyi kontrast

Mevzu bu aslında. İyisini bulursan VA da görüş açısı haricinde sorun çekmezsin. Bütçe yoksa hemen hemen her alanda kötüdür. IPS en dengelisi, ucuzu bile iş yapar.

Anladım ustam. Peki bu meblağlarda en mantıklısı yine G65B'ye yönelmek mi olacak.