Merhaba, bir süredir kuantum fiziği beni çok etkiliyor ve bu yüzden bu konuda bilgi edinmek istiyorum. Ancak, nasıl giriş yapmam gerektiği konusunda kafam biraz karışık. Daha önce Stephen Hawking'in "Zamanın Kısa Tarihi" ve "Ceviz Kabuğundaki Evren" kitaplarını okumuştum. Kuantum dünyasının mantığını daha iyi oturtabilmem için öncesinde birkaç kitap daha okumam gerekli mi? Ve sonrasında kuantuma hangi kitapla giriş yapmalıyım?
Roland Omnes - Kuantum Felsefesi
Erwin Schrödinger - Yaşam nedir?,
Carl Sagan - Kozmos
Brian Greene - Evrenin Zarafeti
Görelilik teorisi - Alber einstein
Richard P. Feynman - Fizik dersleri
John gribbin - Kuantum ansiklopedik sözlük
Stephan Hawking - Zamanın kısa tarihi, kara delikler, büyük sorulara kısa yanıtlar, büyük tasarım
Fizikle aram iyidir ve kuantum fiziğini çok severim.
* Quantum Mechanics: The Theoretical Minimum
* Brian Greene - Evrenin Zarafeti
* Quantum Physics for Beginners: From Wave Theory to Quantum Computing. Understanding How Everything Works by a Simplified Explanation of Quantum Physics and Mechanics Principles
* The God Equation
Kuantum fiziği hakkında biz de çok şey bilmiyoruz. Kuantum fiziği, zaten günlük hayatta alıştığımız klasik fiziğe uygun olmadığı için anlamakta sorun yaşıyoruz. Kuantum fiziği en kısa tabiriyle atomdan daha küçük olan parçacıkların durumunu izah etmeyi amaçlayan fiziğin alt bir dalı. Atomdan daha küçük olan parçacıklar normal fizikle uyuşmayan nedensellik gibi süreçleri yerle bir eden olaylara sahipler. Olayların bir kısmını biliyoruz ama bu hareketlerin neden olduğunu bilmiyor, açıklayamıyoruz. Olan hareketler de klasik fizikle karşılaştırıldığında imkansız gözüküyor. Şimdiki fizik bilgimiz çok yetersiz kalıyor. Bu alan diğer fizik dallarına göre yeni sayılır ve doldurulması gereken çok boşluk var. Bu boşlukları okuyacağınız kitaplarda çok doldurabileceğinizi sanmıyorum. Alacaksanız bile şu anda çok yeni ve çok fazla şey "kimse" bilmiyor. Anlamıyorum diye endişelenmeyin, daha hepimiz bu konularda çok yeniyiz.
Merhaba, bir süredir kuantum fiziği beni çok etkiliyor ve bu yüzden bu konuda bilgi edinmek istiyorum. Ancak, nasıl giriş yapmam gerektiği konusunda kafam biraz karışık. Daha önce Stephen Hawking'in "Zamanın Kısa Tarihi" ve "Ceviz Kabuğundaki Evren" kitaplarını okumuştum. Kuantum dünyasının mantığını daha iyi oturtabilmem için öncesinde birkaç kitap daha okumam gerekli mi? Ve sonrasında kuantuma hangi kitapla giriş yapmalıyım?
Kuantum fiziğinin hoşuna gittiğini düşünebilirsin fakat büyük ihtimalle bu popüler bilim yayınlarının sende oluşturduğu bir yanılgıdır. Yani giriş kaynaklarını okumak sadece kültürünü arttıracaktır, çünkü kuantum fiziği alanında okumalar yapabilmek için fizik lisans derslerine ihtiyacın var.