Çok küçükken annem bana hep dini hikayeler anlatırdı ve Allah'ın gücünden bahsederdi. Bir gün "Allah bizi hep izliyor." Demişti. Benim için orada her şey değişti tabii, banyoda soyunurken yukarıyı kontrol ediyordum acaba Allah izliyor mu diye.

Çok küçükken annem bana hep dini hikayeler anlatırdı ve Allah'ın gücünden bahsederdi. Bir gün "Allah bizi hep izliyor." Demişti. Benim için orada her şey değişti tabii, banyoda soyunurken yukarıyı kontrol ediyordum acaba Allah izliyor mu diye.
Önemli.

Mahallede bir kahvehane vardı, babamla gidiyordum ara sıra kuşburnu içmeye. Mekanın duvarında bir tablo vardı, yolun üstünde antika bir araba ve etraf yemyeşil, çimenliklerle dolu. 1920'lerden bir fotoğraf gibiydi. Tablonun biraz sağında da lavabonun havalandırması için pencere gibi bir şey var. Nedense o fotoğrafın manzarasını pencereden baktığımda göreceğimi sanardım. Babama sormuştum hatta o fotoğraf pencerenin arkası mı diye. Söylediğim şeyin saçmalığının farkına var mıştır muhtemelen ama evet demişti. Her geldiğimizde oraya bakıyordum, en sonunda eliyle beni kaldırıp pencerenin arkasını gösterdi ve sadece lavabo. Kötü bir boşluk hissiydi. Maksimum 3-4 yaşındaydım bu arada :D Eskiye dair aklımda kalan nadir şeylerden.

Winamp'i tanrı sanıyordum, eski logosundan ötürü.

Komik değil de saçma geliyor ya, böyle bir şeyi niye/nasıl düşünsün ki bir insan? Hayır, sunduğum sebep de sebep olsa... "Eski logosundan ötürü"ymüş. Düşünmüşüm işte, çok net hatırlıyorum düşünmüşlüğümü.

Gerçekten, Winamp'i tanrı sandığım fikri neden kafamda bu yaşıma kadar yer edinmiş? Niye bir bilgisayar programını tanrı sanmışım? "Tanrısal" bir şey yaptığını görsem/sansam neyse. Sahiden sırf logosundan dolayı bu düşünceye kapıldığımı hatırlıyorum. Başka yerde gördüğüm bir şimşek resmine (hatta gerçek bir şimşeğe) neden böyle bir anlam yüklememişim?

Bu başlık bana kafamdaki en saçma bilgiyi ilk kez bu kadar derinlemesine sorgulattı. Teşekkür ederim, ne diyeyim? :) ⚡