prime

Yetkin
Arkadaşlar bugün fark ettim. Yeni bilgisayar satın aldım. ASUS PRIME B650M-R anakartlı. Palit RTX 5070 GPU var. Kasanın ön panelindeki jak girişine takıyorum kulaklığımı (Razer Blackshark V2 X), sağ kulaklıktan hafif parazit tarzı ses geliyor sürekli.
Sol kulaklıktan kesinlikle o tarz bir ses gelmiyor. Monitörümde de jak girişi var (modeli GIGABYTE GS27QC). Bu girişe takıyorum en ufak cızırtı/parazit yok. Ne yapmam lazım kasadaki porta takınca gelen parazit sesini çözmek için? Veya şöyle sorayım, monitördeki jak girişini kullanmam ses kalitesinde kayıp vs. olarak olumsuz bir etki yaratır mı?

Ben bayağıdır Çin'den gelen anakart kullanıyorum ve öyle bir sorunum yok bu daha çok ön panele giden kabloların dandikliğinden ya da pinlere tam oturmamasından oluyor.
Bu sorunun aynısı bende vardı, ses kartı alınca düzeldi. 2 tane sebebi var yani, arkadaş arkaya takıp denesin düzelirse uzatma alıp kullanır. Düzelmezse ses kartı alıp kullanır.

Kasadaki AUDİO swic kablosunun ilgili yere düzgün takıldığından emin ol kasayı açıp bak. Sonra DDU ile ses sürücünü komple kaldır buradan önce chipsett sürücüsünü indir kur yeniden başlat sonra Audio driveri indir kur tekrar yeniden başlat sorunun düzelmesi lazım.

Yok, düzelmiyor. Sesi tamamen kapatsam bile bahsettiğim parazit sesini duyuyorum. Ayrıca neden ses kartına para vereyim ayrı olarak? Bilgisayarı yeni aldım zaten, donanımsal bir sorunsa geri gönderebilirim fakat donanımsal değil sanırım araştırmama göre. Kablo yalıtımı ile alakalı demişler genel olarak.
Soketin temiz mi? Moboya giden AUDIO kablosunda kırık, yırtık olup olmadığına ve düzgünce oturdugundan emin ol.

Arkadaşlar bugün fark ettim. Yeni bilgisayar satın aldım. ASUS PRIME B650M-R anakartlı. Palit RTX 5070 GPU var. Kasanın ön panelindeki jak girişine takıyorum kulaklığımı (Razer Blackshark V2 X), sağ kulaklıktan hafif parazit tarzı ses geliyor sürekli.
Sol kulaklıktan kesinlikle o tarz bir ses gelmiyor. Monitörümde de jak girişi var (modeli GIGABYTE GS27QC). Bu girişe takıyorum en ufak cızırtı/parazit yok. Ne yapmam lazım kasadaki porta takınca gelen parazit sesini çözmek için? Veya şöyle sorayım, monitördeki jak girişini kullanmam ses kalitesinde kayıp vs. olarak olumsuz bir etki yaratır mı?
B650M-R ve B650M-K lı iki adet sistem var evde. USB girişli kulaklık aldım. Her iki sistemde de mikrofonu cızırtı yapıyor. Başka anakartlı sistemlerde ise bu sorun yok. :D Normalde anakarttan kullan denir (buradaki yorumlarda da olduğu gibi) bendeki kulaklık kasa üst portlarında düzgün çalışıyor. Bu B650 serisinin kronik sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.

B650M-R ve B650M-K lı iki adet sistem var evde. USB girişli kulaklık aldım. Her iki sistemde de mikrofonu cızırtı yapıyor. Başka anakartlı sistemlerde ise bu sorun yok. :D Normalde anakarttan kullan denir (buradaki yorumlarda da olduğu gibi) bendeki kulaklık kasa üst portlarında düzgün çalışıyor. Bu B650 serisinin kronik sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.
B650 kronik değil. Tuf B650 kullanıyorum herhangi bir cızırtı ve ya parazit yok.

Kasanın arkasından alırsan sorun olmayacaktır. Ön panel anakarttan bağımsız kule üreticisinin kullandığı dandik malzemeler ile yapıldığı için parazit olması normal. Sesi arkadan almayı deneyin. Muhtemelen parazit yapmayacaktır.