muratcan

Çalışkan
Sene 2019 da askerliğimi yaparken çevre gürültüsünden kısmende olsa kurtulmak için kulaklık tıpaları kullandım, bir zaman sonra onlar kaybolunca 5 liralık kablolu kulaklıkları takıp uyumaya alıştım. Askerde beni rahat rahat uyutuyordu bu. Şu an o gün bu gündür kulaklık takılı uyurum ama 5 senedir podcast dinlerim uyurken. Uzun olmasına dikkat ederim çabuk bitecek podcast ile uyuyamam, birkaç tanesini sıraya koyarım. Bazı videoların altında ki “bu videoyla ne uyunur be!” Yazılarının yazarı benim. Velhasıl kelam kulaklıkla uyumaya alıştım benim gibilerin sayısı da epey Fazla imiş. Bizim için özel uyku kulaklığı dahi çıkarmışlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir dönem benim de aynı alışkanlığım vardı. Gerçi biraz masraflı oluyor diye bıraktım, artık ne dinleyeceksem hoparlörden dinleyerek uyuyorum. Uyurken sağa sola dönünce kulaklıkların kabloları bozuluyordu. İşte tek kulak gidiyordu, cızırtı falan oluyordu. Bende ucuz kulaklık kullanmayı pek sevmem. Almışken sesi iyi olsun diye pahalısından alıyordum. Rahat öyle 5-6 tane kulaklığımı pert ettim.

Uyurken kulaklık rahatsız etmiyor mu? Şunu demek istiyorum: Sırt üstü tamam ama yan yatınca kulaklık rahatsız etmiyor mu?
Bana hiç sağlıklı gelmiyor kulaklıkla uyumak. Uykudan önce hoparlörle bir süre müzik dinlenebilir belki, ki bunu yapmışlığım var ama uyku bastırdığı zaman onu da kapatıyordum şahsen. Kulaklıkla uyuyup üstüne bir de uykuya dalmaya çalışırken podcast dinlemek çok yorucu bir şeymiş gibi geliyor bana. Bir de sağa sola dönüyorsun, üstüne uykudasın, ya kulaklık bozulursa? Bence bi' kafa izni vermek lazım beynimize.

Benzerini KYK yurdunda son sene yaşadım. Oda arkadaşlarım ilahiyatçıydı ve sabahın 4-5'inde hep ezan alarmı çalardı ve kapamazlardı hemen. Bu konuda kaç kere tartıştım ve sonuca ulaşamadım. En son kulaklığı takıp ANC açtım, göz bandı da taktım ve odayla bağlantımı kestim. Bu alışkanlık odadan gittikten 2 ay sonra da devam etti sonra kendisi bitti. Odadan taşındım bunlara daha fazla dayanamayıp. Şu an şükür evimde kendi odamdayım ve gelip kimseler de beni rahatsız edemez. Umarım alarmları yüzünden yeni oda arkadaşları kafasına vururlar. :)

Uyurken kulaklık rahatsız etmiyor mu? Şunu demek istiyorum: Sırt üstü tamam ama yan yatınca kulaklık rahatsız etmiyor mu?
Valla etmiyor yokluğu daha rahatsız edici hatta . Gece hiç nasıl koyduğumu hatırlamamakla birlikte her sabah yastığımın altına koymuş vaziyette buluyorum kulaklığı ( tws )