Son düzenleyen: Moderatör:
İnançlıysan ibadet et, değilsen meditasyon yap. Bunları yaparken zamanla zihnini daha rahat temizlersin.

Şimdi daha zor uyur🫠
Hocam bu saatte uyuyamadıysa ve gidip 1-2 saat koşup gelemeyecekse (kendini yorup uyuya kalmak için) bugünü değil yarını düşünmesi lazım. Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Kendi kendime idare ediyorum, bazen uyuyorum bazen uyuyamıyorum. Kafayı sakin tutmak lazım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu saatte uyuyamadıysa ve gidip 1-2 saat koşup gelemeyecekse (kendini yorup uyuya kalmak için) bugünü değil yarını düşünmesi lazım. Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Kendi kendime idare ediyorum, bazen uyuyorum bazen uyuyamıyorum. Kafayı sakin tutmak lazım...
Hocam vücut yorgunluğuyla alakalı değil bu durum ne kadar yorgun olursan ol zihin uyku istemezse uyumak yine zorlaşır.

Düşünmekten uyuyamıyorum, her gün böyleyim. Ne yapmam lazım?

Ben genellikle yarın ne yapacağımı kim bana sataşırsa ne cevap vereceğimi düşünürüm. Planlamamı ona göre yaparım ve gece 2 de yatağa girdiysem 3.30 da uyurum. Bu bir rutin oldu. Yaptığım şeyler şu anlık yatmadan 3 4 saat önce yemek yememek ve uykum geldiği an yatağa gitmek birkaç kere işe yarasa da gene aynı.

Uyku düzenin bozulmuştur. Onu aşmak için gün boyu kendini yorup akşam mışıl mışıl uyursun. Ayrıca vaktini farklı şeylere harcayabilirsin oyun oynamak film izlemek vs. bunlara örnek.
Gerçekten de uyku düzenim bozuldu. Artık yorulmak için günde en az 10 km yürüyeceğim.
Bir şeyler yazmak belki işine yarayabilir, günlük tarzı olabilir.
Film senaryosu yazacağım.
Düşünmemen ve bir psikolog ile görüşmeniz lazım.
Düşünmemek için ne yapmalıyım🤯.