Depremi önceden bildiren uygulamalar vardı onları telefonuna kurabilirsin hocam. Ve biraz rahatlamaya çalış kolay değildir senin için tabii ama o kadar az uyku da pek sağlıklı değil.
Biraz dışarıda dolaşabilirsin senin için daha iyi olur bence.

Dostum hiçbir şeyden korkma neyden korkarsak başımıza geliyor hep.
Korkma deyip geçmek işe yaramadı. Herkes bana bunu diyor ama korkumu durduramıyorum.

Depremi önceden bildiren uygulamalar vardı onları telefonuna kurabilirsin hocam. Ve biraz rahatlamaya çalış kolay değildir senin için tabii ama o kadar az uyku da pek sağlıklı değil.
Biraz dışarıda dolaşabilirsin senin için daha iyi olur bence.
Dışarı çıktım bugün hava güzeldi, biraz soğuktu ama eve gelmem gerekti çünkü tüm gün dışarda kalamam. Eve gelince kalp sıkıntısı vs. olmaya başlıyor.

Dediğiniz uygulamalar telefonumda yüklü, düdük uygulaması da yüklü.

Bir videoda arkadaşa önceden deprem bildirimi gidiyordu ve 10 saniye sonra deprem başlıyordu. Bazıları sahtedir yüksek ihtimal ama gerçek olanlar da vardır bence.
Evet yayındaydı adam o sırada görmüştüm. Bende android'in kendi deprem uyarı hizmeti açık ama en son olan 4.5 lik artçıda herhangi bir bildirim gelmedi. 6.2 de açık olmadığı için bilemeyeceğim.

Korkma deyip geçmek işe yaramadı. Herkes bana bunu diyor ama korkumu durduramıyorum.

Dışarı çıktım bugün hava güzeldi, biraz soğuktu ama eve gelmem gerekti çünkü tüm gün dışarıda kalamam. Eve gelince kalp sıkıntısı vs. olmaya başlıyor.

Dediğiniz uygulamalar telefonumda yüklü, düdük uygulaması da yüklü.

Arabada vb yerlerde yatabilirsiniz.

Normal hayatta 2-3 arkadaşım olduğu için bu forumda zaman geçirerek ve durumumu anlatarak rahatlamaya çalışıyorum.

Arabada vb yerlerde yatabilirsiniz.
Çadırda kaldım ama dışarısı çok soğuktu. Eve geri döndüm. Birde her zaman çadırda kalamam. Çadırda kalınca korkum az da olsa gidiyor ama evde yapmam gereken işler var hep.

Korkunun olacağa faydası yok. Sana hiç korkunu şöyle böyle yen diye tavsiyede bulunamayacağım. Kendi tabutunda yaşayanlar ödünç alınmış zamanı yaşıyorlar adeta. İstanbul'da çoğu bina tahmin edilen depreme karşı dayanıksız. Binalarımız kibrit kutusu gibi çökecekler, kaçarı yok. Önlem alınmadı, uzmanlar dinlenmedi. Senin bu aşamada yapman gereken baş ucuna bir deprem çantası koymak ve bir deprem anında sığınabileceğin yerleri ayarlamak. Tüm önlemlerini aldıktan sonra gerisi kaçınılmazı beklemek ve şanslı olacağını ummaktan ibaret. Ha, imkanınız varsa İstanbul'dan taşının.