thelordofhorse

Gelişen
Selamlar. Cumartesi satın aldığım bilgisayarım bugün geldi ve kurdum. Herhangi bir sorun yok ancak herhangi bir sorunu olmayan kulaklığımdan (laptopta kullandığım için bir sorun olmadığını biliyorum) şu an herhangi bir ses yokken dahi dip ses ve bir vızıltı sesi geliyor. Ne yapmam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok. Forumlarda dolaştım ama işe yaramadı.
Sevgiler.

Selamlar. Cumartesi satın aldığım bilgisayarım bugün geldi ve kurdum. Herhangi bir sorun yok ancak herhangi bir sorunu olmayan kulaklığımdan (laptopta kullandığım için bir sorun olmadığını biliyorum) şu an herhangi bir ses yokken dahi dip ses ve bir vızıltı sesi geliyor. Ne yapmam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok. Forumlarda dolaştım ama işe yaramadı.
Sevgiler.
Anakartın nedir ?

Selam. Cumartesi satın aldığım bilgisayarım bugün geldi ve kurdum. Herhangi bir sorun yok ancak herhangi bir sorunu olmayan kulaklığımdan (laptopta kullandığım için bir sorun olmadığını biliyorum) şu an herhangi bir ses yokken dahi dip ses ve bir vızıltı sesi geliyor. Ne yapmam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok. Forumlarda dolaştım ama işe yaramadı.
Sevgiler.

Bu durumu ben hep yaşadım. Çözüm olarak masaüstünden sesi kısıyorum uygulamalardan yükseltiyorum. Ben masaüstü sesini 34'te kullanıyorum.

ASUS prime b650m-f amd 650 am5 soket
Giriş seviyesi anakart modellerinde PCB yüzünden ya da ses modülünün kalitesi çok iyi olmayınca olabiliyor. Sizinki o kadar kötü değil ama muhtemelen kulaklık anakart için zayıf kalıyor. Empedans değeri yüksek bir kulaklıkla kullanırsanız bilgisayarınızı öyle bir şey olmaz diye düşünüyorum. Mevcut kulaklığınla pek çözümü yok o dip ses ve vızıltı olayının. Kulaklık neydi bu arada ?

Giriş seviyesi anakart modellerinde PCB yüzünden ya da ses modülünün kalitesi çok iyi olmayınca olabiliyor. Sizinki o kadar kötü değil ama muhtemelen kulaklık anakart için zayıf kalıyor. Empedans değeri yüksek bir kulaklıkla kullanırsanız bilgisayarınızı öyle bir şey olmaz diye düşünüyorum. Mevcut kulaklığınla pek çözümü yok o dip ses ve vızıltı olayının. Kulaklık neydi bu arada ?
steelseries arctics 1 3-4 yıldır kullanıyorum. ama sanırım arkadaki kulaklık girişlerinden bitanesine takınca azaldı veya komple yok oldu. Emin değilim çünkü bayadır sese maruz kaldığımdan olduğum yerde de duyuyorum :D ancak çözülmezse, çözüm kulaklık değiştirmek sanırım anladım.

steelseries arctics 1 3-4 yıldır kullanıyorum. ama sanırım arkadaki kulaklık girişlerinden bitanesine takınca azaldı veya komple yok oldu. Emin değilim çünkü bayadır sese maruz kaldığımdan olduğum yerde de duyuyorum :D ancak çözülmezse, çözüm kulaklık değiştirmek sanırım anladım.
Laptopta kullanıyorum deyince kulak içi kulaklık taktığını düşündüm. Empedans değerleri düşük oluyor genelde. Seninki anakart ve üzerindeki Realtek ses codec'inden sanırım. Kulaklığının empedans değeri de 32 OHM'muş. Gayet iyi. Telefon kulaklığı gibi kulaklıkları güçlü bir kaynağa takınca empedans düşük olunca yapıyor genelde, sanırım başka bir kulaklıkla denemelisin almadan önce. Daha sağlıklı olur.

Arkada Line out olana takıyorum.