Bu öneri uygulamaya geçirilmek üzere not edilmiştir.
Makaleler
40
Yer
Mantar Krallığı
Project Quettapat ile Technopat'ta hallettiğim mesele.
Aşağıdaki bağlantılarda olan iki resmin değiştirilmesi yeterli olur diye düşünüyorum.
@Enes3078

https://techolay.net/sosyal/data/osbrowser/icons/common.png aşağıdakiyle,

1702932852456.webp

https://techolay.net/sosyal/data/osbrowser/icons/other.png ise aşağıdakiyle değiştirilebilir.

1702932860870.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 22 Eksi
Simgeleri incelemedim. Aynı kurum/kululuşların güncel ve daha kaliteli olması amaçlananlarının olduğunu varsayıyorum. Pardus falan kullanmıyorsanız teliflik bir şey yok. Fair use. Eklenti geliştiricisi zaten eklentisini güncellemeyip insanlara dosyayı kendin değiştir diyor.

Bu olayın gerçeklememesini anlayabilirim ama -42 yiyen bir önerinin gerçekleşmesine pek anlam veremiyorum açıkçası. Tabii bunlar en nihayetinde öneriler ama çok da gerekli değildi ya sanki.

Technopat'tan o halde buranın şu anlık maalesef bir farkı kalmıyor. Biz buraya diğer forumdan farklıdır diye geçtik eğer farklı olmayacaksa bir anlamı yok. Technopat'ta tamam Recep Baltaş bir kişinin sözleriyle hareket etmek zorundaydı ama burada yapabilecek bütçe olduktan sonra veya bütçe gerektirmeyen şeyleri kimseden izin almadan veya başkalarının sözleriyle hareket etmeden yararlı bulduğu şeyleri istediği gibi Techolay'a ekleyebilir.

Project Techorium ile öneri gayriresmi bir yolla gerçekleştirildi. @baselkanir

Project Techorium ile öneri gayriresmi bir yolla gerçekleştirildi. @baselkanir

@Recep Baltaş Technopat'ta birilerinin sözüyle hareket ettiğini açıklamıştı. Burada ise kendi kurduğu forumda kimsenin sözüyle hareket etmesine gerek kalmadan istese çok rahat bu tür önerileri bence uygulayabilir.

Biliyorsunuz ki bu üçüncü parti bir eklenti ile gelen bir özellik. Eklentiyi inceledim ve her bir logo CSS'e tek tek eklenmiş. Bunu değişmek hem çok zahmetli olacak hem de eklenti bizim geliştirdiğimiz bir eklenti olmadığı için telif anlamında da sıkıntı çıkarabilir. Bu nedenle bunu ne yazık ki şimdilik gerçekleştiremeyeceğimizi net bir biçimde demem gerek.
Ya ben bir aptalım ya da eklenti hakkında pek bilgi sahibi değilsiniz, birkaç ay oldu ama anladım bir şeyler.
  • CSS'e eklenirken hepsinin kaynağı iki dosya: /data/osbrowser/icons bölümündeki common.png ve other.png. Bütün ikonların kaynağı bunlar ve Photoshop ile içlerindeki ikonlar kolayca değiştirilebilir.
  • Orijinal eklenti sayfasına yazılan bütün mesajları teker teker inceledim, geliştiriciler kısaca "sprite-sheet'i özelleştir" diyorlar, bundan telif atma imkânları yok.
İki dosya değiştirmek bu kadar zor olmamalı, lütfen! 🥺
Bir de snog_osbrowser.css'deki Opera kısmını bununla değiştirirseniz Opera ikonu daha iyi görünecektir.
CSS:
.opera {background: url('data/osbrowser/icons/common.png') -57px -162px; width: 16px; height: 16px;}

@Leo XenForo 2.3'ü beklemeye değmez hocam, çözüm aslında bu kadar kolay.

• Beğendim
İfadeler: 683
Ben uğraşmadım, Leo da. Eklenti hakkında bilgi sahibi olmamızı gerektirecek bir şey yok çünkü eklenti gayet basit ve net. Çok fazla değişecek var diye hiç oturup girişmedik açık konuşmak gerekirse. Bir bakayım bari yakın zamanda ama sözünü vermiyorum.