Makaleler
1
Bence bu düşünce özgürlüğüne karşı bir şey. Tamam belki amaç bu değil, tartışma çıkmasın diye yapılıyor olabilir ama forumun amacı da bu değil mi? Konuşup, tartışıp ve öğrenmek. Bence genel olarak yorumlar kapatılmamalı. Çok mu büyüdü kavga? Gerekli cezayı gerekli kişilere verilsin.

Son konum: Ekrem İmamoğlu Gazze'ye yardım gönderdi

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 23 Eksi
Bazı siyaset ve benzeri konulara insanlar sinirleniyor. Sinirli olarak yapılan bir tartışma iyi yerlere gitmeyebilir. Sonra hakaret edenler olur. Huzurumuz bozulmasın diye kapatıyorlar. Zaten yeterince olumsuzluk var. En azından burada olmasın. Herkesin iyiliği için böyle yapmaya devam etsinler bence.

Bazı siyaset ve benzeri konulara insanlar sinirleniyor. Sinirli olarak yapılan bir tartışma iyi yerlere gitmeyebilir. Sonra hakaret edenler olur. Huzurumuz bozulmasın diye kapatıyorlar. Zaten yeterince olumsuzluk var. En azından burada olmasın. Herkesin iyiliği için böyle yapmaya devam etsinler bence.
Ya bir de kimin nasıl tartıştığı da belli değil. Biri gelir normal eleştirisini yapar, biri gelir saydırır giydirir. Bir de şu saçma geliyor bana: Hadi konu onaylandı, niye onaylandığı gibi kilitleniyor? Kavga ortamı oluşacağı baştan düşünülüyorsa hiç onaylanmasın daha iyi.

Tartışma çıkabilecek konuları olabildiğince sınırlı haline getirmeye çalışıyoruz. Tepkinizi konu altında bulunan emojilerle belirtebilirsiniz. Haber niteliği taşıyan çoğu konuyu onaylıyoruz. Onaylamazsak bu sefer konu sahibi, "Neden onaylamadınız? Haber de mi paylaşmayalım?" diye bilet gönderiyor. Biz de her iki tarafın gönlü olsun ve tartışma olmasın diye böyle bir önlem aldık.

@Emile A239 dediğinizi düşününce aslında haklısınız. Konu kapansa bile yine sorun çıkabilir. Bazı konuları hiç onaylamazlarsa daha iyi olabilir. Hiç görmeyelim.

Tartışma çıkabilecek konuları olabildiğince sınırlı haline getirmeye çalışıyoruz. Tepkinizi konu altında bulunan emojilerle belirtebilirsiniz. Haber niteliği taşıyan çoğu konuyu onaylıyoruz. Onaylamazsak bu sefer konu sahibi, "Neden onaylamadınız? Haber de mi paylaşmayalım?" diye bilet gönderiyor. Biz de her iki tarafın gönlü olsun ve tartışma olmasın diye böyle bir önlem aldık.
Sizi de anlıyorum, onaylamadığınızda bir taraftan konu sahibinin haber yapma özgürlüğü yeniyor, siz de böyle bir şey olsun istemiyorsunuz, ama bu tarz haber konuları onaylandığında da bir noktada kontrol sağlanamıyor. Hani bu durum o kadar tartışmaya açık bir mesele ki, bir sürü farklı açıdan bakılıp değerlendirilmesi gereken bir konu bu.

Örnek olarak; @995 hocamın açtığı çoğu konuyu okuyorum. İyi yapıyor ellerine sağlık ama sürekli aynı alan üstüne açılan konular ve bu konuların çoğu AKP üzerine olunca, ister istemez kavga çıkabiliyor ve çıkıyor da.

Yine de direkt kapatılmasa daha iyi olur tabii ki. Biz ne dersek diyelim bazı konularda yönetimin kararı tamam ise istediğimiz kadar öneri açalım bu hayata geçmez.

Kullanıcılar birbirine küfür falan etmediği sürece tartışmalara müdahale edilememeli yönetim tarafından, gereksiz düzeyde de uzarsa uzasın. Böyle platformlar bunun için var.

Bence çok hatalı, dediğim gibi aleni hakaret gibi durumlar dışında yönetim olarak hiç dokunmadan insanlara tartışma olanağı sunmanız çok iyi olur.