Detaylar
Kim cevapladı?Can Yılmaz 20
Çalışkan
FHD 144hz laptop ekranım var, cs 2 160fps alıyorum grafik ayarları en yüksekte, 240hz FHD monitör alsam performans düşüşü yaşar mıyım?Çözünürlük artmadığı sürece bir performans kaybı olmaz, bunlar zaten çok optimize şeyler.
vada
Uzman
Yaşamazsin hatta laptopta mux switch yoksa ya da kapaliysa artış yaşarsın.FHD 144hz laptop ekranım var, cs 2 160fps alıyorum grafik ayarları en yüksekte, 240hz FHD monitör alsam performans düşüşü yaşar mıyım?
Sye
Uzman
Belki çok minimal ama hissedeceğin derecede olmaz. Hz ile alakası yok aslında durumun, 160fps monitörün 1000Hz olsa da 160fps, Hz değil etkileşime geçebileceğin fazladan bir ekran yorar o da dediğim gibi optimize olduğu için 160 FPS'in olsun 159 gibi. Yani korkulacak bir şey yok. Kardeşimin bilgisayarı pek iyi değil. 144Hz bir ekrana sahip neredeyse oyunlarda 144'ü görmüyor bile ama kendisi FPS'nin arttığını ve bilgisayarın daha rahatladığını söylüyor.FHD 144hz laptop ekranım var, cs 2 160fps alıyorum grafik ayarları en yüksekte, 240hz FHD monitör alsam performans düşüşü yaşar mıyım?
Can Yılmaz 20
Çalışkan
Mux switch var, harici GPU ile çalıştırıyorum ekranıYaşamazsin hatta laptopta mux switch yoksa ya da kapaliysa artış yaşarsın.
Yanıt için teşekkürler, 'kullanıcılar neden tercih ediyor' bu soruyu merak ettiğim için sormuştum, monitör çok daha iyidir elbette yine de laptop ekranından şu an için memnunum çünkü sürekli taşımam gerekecek, monitöre pek fazla yere götüremem bu yüzden laptop aldım zaten. Yine de yanıt için teşekkür ederim.Belki çok minimal ama hissedeceğin derecede olmaz. Hz ile alakası yok aslında durumun, 160fps monitörün 1000Hz olsa da 160fps, Hz değil etkileşime geçebileceğin fazladan bir ekran yorar o da dediğim gibi optimize olduğu için 160 FPS'in olsun 159 gibi. Yani korkulacak bir şey yok. Kardeşimin bilgisayarı pek iyi değil 144Hz bir ekrana sahip neredeyse oyunlarda 144'ü görmüyor bile ama kendisi FPS'in arttığını ve bilgisayarın daha rahatladığını söylüyor.
vada
Uzman
Direk aynı fpsi alırsın.Mux switch var, harici GPU ile çalıştırıyorum ekranı
Yanıt için teşekkürler, 'kullanıcılar neden tercih ediyor' bu soruyu merak ettiğim için sormuştum, monitör çok daha iyidir elbette yine de laptop ekranından şu an için memnunum çünkü sürekli taşımam gerekecek, monitöre pek fazla yere götüremem bu yüzden laptop aldım zaten. Yine de yanıt için teşekkür ederim.
Can Yılmaz 20
Çalışkan
Teşekkürler cevabınız için, ek olarak bu konuda soru sormak isterim. Intel dahili GPU ile ekrana görüntü gitse oyunlarda NVIDIA GPU kullansam performans artışı olur mu? Yoksa Mux switch ile hem harici gpu ile ekran çalışsın hem de oyunlar, bu şekilde mi daha iyi performans verir? Harici NVIDIA GPU ile çalışınca 1GB vram sistem uygulamaları için ayrılıyor.
vada
Uzman
Harici monitöre bağlandığınızda mux switch modunun bir önemi kalmaz direk dgpuya bağlanır.Teşekkürler cevabınız için, ek olarak bu konuda soru sormak isterim. Intel dahili GPU ile ekrana görüntü gitse oyunlarda NVIDIA GPU kullansam performans artışı olur mu? Yoksa Mux switch ile hem harici gpu ile ekran çalışsın hem de oyunlar, bu şekilde mi daha iyi performans verir? Harici NVIDIA GPU ile çalışınca 1GB vram sistem uygulamaları için ayrılıyor.
- Makaleler
- 43
Uzun süredir masaüstünde 27 inç monitör kullanıyorum, şu anda 27 inç ekranın altı gerçekten çok küçük geliyor, özellikle dizüstü ekranları. Dizüstü kullanırken de 18 inç olsa bile 2. ekran kullanıyordum, gerçekten rahatlık. Dizüstü ekranı iyi, güzel ancak istediğin gibi hareket edemiyorsun, uzaklaştırıp yakınlaştıramıyorsun, sürekli aynı pozisyonda durman lazım. Tercih meselesi tamamen, şu anda eski 18 inç ekranım hâlâ duruyor ancak yerim olmadığı için kullanmıyorum, olsa yine kullanırım. Çoklu ekran kullanımı performansa etki etmez, en azından gözle görülmeyecek kadar.
Oyun dizüstünü kendi klavyesinde kullanmak sıcaklıktan, dizüstü klavye kalitesizliğinden, oluşturduğu fan sesine yakınlıktan bayağı konforsuz. O yüzden harici klavye alıp, monitörü de bir tık uzağına çekip kullanmak çok daha rahat oluyor.
Harici bir monitör, klavye ve dizüstü yükseltici alıp kullanmak bence oyuncu dizüstü için en ideali. Üniversite vb. için alanları anlamakla beraber, oyuncu dizüstüleri bence oraya buraya giderken kullanılacak keyifte aletler değiller. Seyahat halinde oyun oynayacaksam dizüstülere o paraları vermek yerine Switch falan alırdım herhalde.
Harici bir monitör, klavye ve dizüstü yükseltici alıp kullanmak bence oyuncu dizüstü için en ideali. Üniversite vb. için alanları anlamakla beraber, oyuncu dizüstüleri bence oraya buraya giderken kullanılacak keyifte aletler değiller. Seyahat halinde oyun oynayacaksam dizüstülere o paraları vermek yerine Switch falan alırdım herhalde.