Oyun dizüstünü kendi klavyesinde kullanmak sıcaklıktan, dizüstü klavye kalitesizliğinden, oluşturduğu fan sesine yakınlıktan bayağı konforsuz. O yüzden harici klavye alıp, monitörü de bir tık uzağına çekip kullanmak çok daha rahat oluyor.

Harici bir monitör, klavye ve dizüstü yükseltici alıp kullanmak bence oyuncu dizüstü için en ideali. Üniversite vb. için alanları anlamakla beraber, oyuncu dizüstüleri bence oraya buraya giderken kullanılacak keyifte aletler değiller. Seyahat halinde oyun oynayacaksam dizüstülere o paraları vermek yerine Switch falan alırdım herhalde.
Sanırım ben de laptop yanında ekstra klavye monitör almaktansa masaüstü sistem dizerdim.

Uzun süredir masaüstünde 27 inç monitör kullanıyorum, şu anda 27 inç ekranın altı gerçekten çok küçük geliyor, özellikle dizüstü ekranları. Dizüstü kullanırken de 18 inç olsa bile 2. ekran kullanıyordum, gerçekten rahatlık. Dizüstü ekranı iyi, güzel ancak istediğin gibi hareket edemiyorsun, uzaklaştırıp yakınlaştıramıyorsun, sürekli aynı pozisyonda durman lazım. Tercih meselesi tamamen, şu anda eski 18 inç ekranım hâlâ duruyor ancak yerim olmadığı için kullanmıyorum, olsa yine kullanırım. Çoklu ekran kullanımı performansa etki etmez, en azından gözle görülmeyecek kadar.
Büyük ekranları severim, 27 inç MSI bir monitöre bakmıştım gerçekten mükemmel ama laptop için ben ekstra almam, alanlara saygı duyarım. Eğer masaüstü sistem dizmezsem ya da PS5 almazsam ekstra bir monitör almam. Laptop ekranı ile idare ediyorum. Ekstra konfor için masaüstü dizerim daha iyi.