Jon Peddie Research tarafından yapılan araştırma; Windows 10'da yolun sonuna yaklaşılmasıyla beraber, Windows 11 ile gelen donanım gereksinimlerinden kaynaklı koşulları sağlayamayan kullanıcıların, Linux geliştiricileri, Windows alternatifi olmak için uğraşsalar da buna yönelik dağıtımlarının yeni sürümlerini tanıtsalar da, Linux kullanmak yerine Windows 11 için yeni sistem satın aldıklarını ortaya koymuş.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
İnsanların neden Linux'a karşı ön yargısı var anlamıyorum.
TPM 2 AMD işlemcilere 2xxx serisinde eklenmisti. Ikinci elde bu parcalarla sistem guncellemek cok cok ucuz. Evde PC olarak Linux cekilmiyor ya. Server olarak kalsin.
Dagitimlarin hepsi kendi kafasina gore takiliyor. Kendi repolari disinda yazilim eklemek cok sikintili. Ayrica güncelleme geldiginde bir anda yaptiginiz tum ayarlar calismaz hale gelebiliyor. Ugrasilmaz. Server'da bile guncelleme gelmesin diye kapali tutuyoruz guncellemeleri. Olabilecek her seyi de docker uzerinden calistiriyoruz.
Dagitimlarin hepsi kendi kafasina gore takiliyor. Kendi repolari disinda yazilim eklemek cok sikintili. Ayrica güncelleme geldiginde bir anda yaptiginiz tum ayarlar calismaz hale gelebiliyor. Ugrasilmaz. Server'da bile guncelleme gelmesin diye kapali tutuyoruz guncellemeleri. Olabilecek her seyi de docker uzerinden calistiriyoruz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ön yargılı olmalarından ziyade, yeni şeyler öğrenmeye istekleri yok. Bunun da sebebi bence bunun için zamanları yok.İnsanların neden Linux'a karşı ön yargısı var anlamıyorum.
- Makaleler
- 1
Bence ön yargılı olmalarından ziyade, yeni şeyler öğrenmeye istekleri yok. Bunun da sebebi bence bunun için zamanları yok.
Terminalden korkuyorlar çoğu ama zaten artık Linux'ta her şey masaüstü ortamından yapılıyor. Tamam bazen terminal gerekiyor Linux'ta ama matematik gibi ilk başta bilgin 0'dı çalışarak öğrendin. Terminalde aynı şey.
Çünkü Windows'a alışıklar.İnsanların neden Linux'a karşı ön yargısı var anlamıyorum.
Linux Terminal, matematik'ten daha zor.Terminalden korkuyorlar çoğu ama zaten artık Linux'ta her şey masaüstü ortamından yapılıyor. Tamam bazen terminal gerekiyor Linux'ta ama matematik gibi ilk başta bilgin 0'dı çalışarak öğrendin. Terminalde aynı şey.
- Makaleler
- 1
Windows'un default olarak gelmesi kötü. Keşke Linux'a önem verseler zaten aklı olan kimse kalmaz Windows'ta.
İnsanlar kolay ulaşılabilir ve alıştıkları şekilde yaşamak istemelerinden kaynaklı. Linux dediğimiz şey Windows gibi bir şirket olsaydı, dağıtımları tek bir çatı altında olsaydı, "baba bana bilgisayar alır mısın?" diyen çocuğa mağazadan kurulu Linux verilseydi belki o zaman farklı bir senaryo olurdu. Yıllarca süren köklü bir değişimden bahsetmiş olurduk.
Ama şimdi şöyle düşün: Microsoft mu daha büyük yoksa Linux distroları üreten şirketler mi?Windows'un default olarak gelmesi kötü. Keşke Linux'a önem verseler zaten aklı olan kimse kalmaz Windows'ta.
- Makaleler
- 1
Kişiye göre değişir bence. Bana göre çok kolay mesela 1 haftada öğrendim terminalde. Bazıları 1 yılda öğrenir bazıları 1 günde kişinin hefesine bağlı.