Cogu insan mevcut tarayıcısını bile değiştirmiyorken işletim sistemini değiştirmeyi beklemek hayalcilik olurdu. Geçmeyi düşünenler de dağıtım fazlalığından korkup uzaklaşıyor. Dağıtım önerisi konularına bakıyorsun Mint, Zorin, Fedora, Arch ne varsa sıralıyor insanlar. Haliyle zaten kararsız olan kişi gittikçe uzaklaşıyor Linux'tan.

Cogu insan mevcut tarayıcısını bile değiştirmiyorken işletim sistemini değiştirmeyi beklemek hayalcilik olurdu. Geçmeyi düşünenler de dağıtım fazlalığından korkup uzaklaşıyor. Dağıtım önerisi konularına bakıyorsun Mint, Zorin, Fedora, Arch ne varsa sıralıyor insanlar. Haliyle zaten kararsız olan kişi gittikçe uzaklaşıyor Linux'tan.
Linux'a geçmek isteyen birisine her zaman diyorum Linux Mint Xfce ama başka öneriler geliyor hep…

Linux'a geçmek isteyen birisine her zaman diyorum Linux Mint Xfce ama başka öneriler geliyor hep…

Mint Xfce benim eski laptopu canlandırmıştı resmen. Artık Windows 10 açılırken bile zorlanıyordu resmen kendine geldi. Ama herkes işletim sistemi değiştirecek kadar teknolojiden anlamıyor veya korkuyor bozmaktan. Çoğu insan Windows'a format atmayı bile bilmiyorken normal geliyor.

Jon peddie research tarafından yapılan araştırma; Windows 10'da yolun sonuna yaklaşılmasıyla beraber, Windows 11 ile gelen donanım gereksinimlerinden kaynaklı koşulları sağlayamayan kullanıcıların, Linux geliştiricileri, Windows alternatifi olmak için uğraşsalar da buna yönelik dağıtımlarının yeni sürümlerini tanıtsalar da, Linux kullanmak yerine Windows 11 için yeni sistem satın aldıklarını ortaya koymuş.

Normal kullanıcının Linux'la pek işi olmaz basit düşünür, kolay olanı seçer.